Nieuws

Salvador Dali inspiratiebron exclusief diner Rotterdamse sterrenchefs

Vier Rotterdamse sterrenchefs serveren woensdag 22 maart een bijzonder diner in Het Paviljoen, het restaurant van Museum Boijmans van Beuningen. Erik van Loo, Fred Mustert, Mario Ridder en Gert Blom maken gerechten die zijn geïnspireerd op het kookboek ‘Les diners de Gala’ van Salvador Dali.

Speciaal voor de tentoonstelling ‘Gek van surrealisme’ in Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam hebben vier sterrenchefs uit de stad zich laten inspireren door het kookboek ‘Les diner de Gala’ van Salvador Dali.

Erik van Loo
Woensdag 22 maart serveren Erik van Loo (Parkheuvel), Fred Mustert (Fred), Mario Ridder (Joelia) en Gert Blom (Amarone) een exclusief viergangendiner in museumrestaurant Het Paviljoen.

Michelin
Op deze bijzondere avond verzorgt iedere chef, samen goed voor zes Michelinsterren, een eigen wijn-spijscombinatie.

Gert Blom
Het voorgerecht komt van Gert, Erik tekent voor het tussengerecht met de naam ‘Hemel en Aarde’, het hoofdgerecht krijgt de signatuur van Fred en Mario sluit af met het dessert.

Diner
Een ticket voor ‘Surrealisme proeven’ kost 199,99 euro per persoon en is te boeken via de website Boijmans.nl. Er zijn 160 plaatsen beschikbaar.

Voorafgaand aan het diner, dat om 19.30 uur begint, is er voor dinergasten een speciale avondopenstelling van ‘Gek van Surrealisme’.

Met gidsen die rondleiden langs topwerken van onder andere Salvador Dali, Max Ernst, René Magritte en Joan Miró.

Parkheuvel
Tijdens de looptijd van de tentoonstelling (11 februari t/m 28 mei) staat er bij Amarone, Fred, Parkheuvel en Joelia een surrealistisch gerecht of menu op de kaart.

Franse restaurants
In ‘Les diner de Gala’ (1973) staan smaak- en eetplezier voorop. De recepten zijn deels afkomstig van vermaarde Franse restaurants als Lasserre, Maxim’s en Le Train Bleu.

Presentatie
Aan de presentatie wordt veel aandacht besteed, want zoals Dali het zelf zei: ‘Een houtsnip heeft goed gepresenteerd de perfectie van een schilderij van Rafaël.’

Nieuwsgierig naar het boek ‘Les diner de Gala’? Via deze link kun je het bestellen. Doe je dat, dan steun je daarmee ChefsFriends.

Vorig artikel

De favoriete restaurants in Zuid-Holland van Niven Kunz

Volgend artikel

Video: de ultieme Nederlandse kaasplank van Maarten Koek

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.