Roos Stevens maître en sommelier bij Bridges Amsterdam
Sommelier Roos Stevens gaat met ingang van het nieuwe jaar ook als maître aan de slag bij Bridges, waar Raoul Meuwese de scepter zwaait in de keuken. Ze neemt de taken over van Marco Westra, die het restaurant van hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam gaat verlaten.
‘Als sommelier van het hotel en met een aantal indrukwekkende titels achter haar naam is Roos klaar om samen met executive chef Raoul Meuwese het restaurant naar een hoger niveau te tillen’, zo laat het hotel weten.
Sofitel Legend The Grand
Roos voltooide de Hoge Hotelschool Leeuwarden, startte als stagiair bij The Grand en ging daarna aan de slag als medewerker. Vorig voorjaar keerde ze terug in Amsterdam, nadat ze vanwege haar interesse voor wijnen een tijd in Australië verbleef.
Titels
Als sommelier van Bridges won ze dit jaar onder andere de titel ‘Best Award of Excellence’ van de WineSpectator en behaalde ze als eerste vrouwelijke sommelier van Nederland het gouden niveau van het Association de la Sommelerie Internationale Certficate.
‘Voor mij is het overnemen van de functie als maître een mooie stap in mijn carrière bij The Grand’, zo laat Roos weten. ‘Ons team staat als een huis en ik kijk er naar uit om als maître-sommelier hier op door te bouwen.’
Lees ook:
Enorme chef’s table Les Patrons Cuisiniers in Amsterdam
Sterrestaurant De Kas in Amsterdam krijgt tijdelijk onderkomen
Oudste hotel van Amsterdam krijgt een andere naam
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Arditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint, WTOL-Academy, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.