Nieuws

Rolph Hensens breidt zaak in Rotterdam uit met Franse bistro

Chantal de Raaf en Rolph Hensens hebben hun zaak op de Kop van Zuid in Rotterdam een upgrade gegeven. De voormalige eigenaren van (ook) HMB Restaurant in de Maasstad hebben hun ontbijt- en lunchzaak Rolph’s Deli uitgebreid met een restaurantfunctie, waar de Franse bistrokeuken de hoofdrol speelt.

Rolph’s Deli-Le Petit Restaurant huisvest aan de Otto Reuchlinweg op de Wilhelminapier op de Rotterdamse Kop van Zuid. De vertrouwde ontbijt- en lunchgerechten zijn gebleven en aangevuld met toegankelijke dinermogelijkheden.

Chantal de Raaf

Ondernemers en levenspartners Chantal de Raaf en Rolph Hensens startten deze zaak in 2018. Vier jaar eerder openden ze HMB Restaurant. Deze eetgelegenheid verkochten ze in de zomer van 2024 aan Ingrid en Henrie van der Heijden, die er Restobar Vista openden.

In de intieme bistro komen sfeer, gezelligheid, Franse culinaire verfijning en Rotterdamse gastvrijheid samen. De zaak telt 100 vierkante meters, biedt plaats aan 38 gasten en heeft een terras en een open keuken.

Bistro-plus

Rolph noemt zijn gerechten ‘bistro-plus’. ‘Met pure, eerlijke en smaakvolle ingrediënten. Onze keuken is verfijnd, zonder ingewikkeld te zijn. Maar ook een tikkeltje eigenwijs, want dat past helemaal bij ons en bij Rotterdam.’

De inrichting is in zogeheten ‘art deco-stijl’. Eyecatchers zijn de vloer in het opvallende geometrische patroon en de bronstinten die terugkomen in de wandbekleding, stoffering van stoelen en banken, en details van de tafels.

Europese wijnen

De wijnkaart bevat grotendeels Europese wijnen, met de nadruk op Frankrijk en Italië. Verder maken Chantal en Rolph veel werk van cocktails en mocktails. Voor ontbijt en lunch kun je terecht van woensdag tot en met vrijdag. Het restaurant is van woensdag tot en met zaterdag geopend (voor diner).

Lees ook:
Foto’s: zo ziet Restobar Vista in Rotterdam eruit
Henrie van der Heijden: Meesterkok en sterrenchef
Juliën van Loo treedt bij Parkheuvel in voetsporen vader Erik

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Sneller en efficiënter koken: de voordelen van inductie

Volgend artikel

Italiaanse chef naar restaurant Aroma in Vaassen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.