Nieuws

Roel Oostrum nieuwe chef Blooming Hotel in Bergen

Roel Oostrum is de nieuwe executive chef van blooming hotel in Bergen. Zijn aanstelling betekent een terugkeer op het oude nest, aangezien hij er in het verleden actief was als souschef. Hij heeft de verantwoordelijkheid voor drie locaties: blooming hotel, blooming beach en Landgoed het Hof.

Blooming hotel, Landgoed het Hof en blooming beach verwelkomen Roel Oostrum als nieuwe executive chef, zo maakt blooming in Bergen het nieuws bekend.

Paviljoen
Als executive chef krijgt hij de verantwoordelijkheid voor alle drie de locaties, maar vanwege de blik op de warme dagen richt hij zijn pijlen als eerste op het paviljoen.

De Vrienden van Jacob
Roel zette zijn eerste stappen in het vak bij hotel-restaurant Merlet onder leiding van chef Alan Pearson en liep daarna stage bij onder andere De Vrienden van Jacob (Santpoort) en Vermeer (Amsterdam).

Souschef
Na zijn koksopleiding werkte Roel bij blooming als souschef, waar hij nu dus terugkeert als executive chef.

Bowls
‘Het concept kan het best worden omschreven als ‘blooming beach bowls’, echt comfort food in een bowl geserveerd in een relaxte strandsetting.’

Alle gerechten hebben het formaat van een tussengerecht en worden, afhankelijk van de trek, vergezeld door een bijgerecht of dip to share.

Moestuin
De roots van de gerechten liggen in de Hoftuin, de moestuin van Landgoed het Hof. Naast walnoten en bloemen zijn daar ruim vijftig soorten groente, fruit en kruiden te vinden.

Roels volgende stap is om het hotel naar een hoger culinair niveau te laten groeien. Strandpaviljoen blooming is (weer) geopend sinds zaterdag 16 maart.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to Meat en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Soenil Bahadoer gaat iedere donderdag ‘out of the box’

Volgend artikel

’t Kalkoentje in Rhenen koppelt goed koken aan oprecht enthousiasme

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.