Nieuws

Rijks Amsterdam viert 1-jarig bestaan met culinaire proeverij

Rijks Restaurant in het Rijksmuseum in Amsterdam viert het 1-jarig bestaan zondag 1 november met het exclusieve wijn- en culinaire evenement Rijks® Culinair. Chef-kok Joris Bijdendijk serveert kleine gerechtjes en je maakt als gast kennis met de wijnen die in de hoofdstad op de kaart staan.

Tien leveranciers, dertig wijnhuizen en zestig vertegenwoordigers. Dat is de heel korte samenvatting van wat Rijks® Culinair inhoudt.

Leveranciers
Het evenement wordt georganiseerd vanwege het 1-jarig bestaan van Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Tussen 13.00 en 17.00 uur serveert chef-kok Joris Bijdendijk ‘de trots van onze vis-, vlees-, groenten-, kaas-, patisserie- en broodleveranciers in de vorm van kleine gerechtjes’.

Wijnen
Bovendien kunnen de wijnen worden geproefd van de landen die op de kaart staan van het restaurant.

Vertegenwoordigd zijn wijnhuizen uit onder andere Nederland, Italië, Portugal, Frankrijk, Hongarije, België, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika.

Reserveren
Kaarten kosten 75 euro all-in en zijn verkrijgbaar bij Rijks Restaurant. Voor meer informatie kan een mail worden gestuurd naar reserveren@rijksrestaurant.nl.

Vorig artikel

Win gesigneerd exemplaar Less is more van Boerma en De Boer

Volgend artikel

Gerechten van Richard van Oostenbrugge in pop-up bar Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.