Nieuws

Richard Ekkebus gastkok bij restaurant Rijks in Amsterdam

Richard Ekkebus. Nederlandse topchef met twee Michelinsterren in Hongkong. Behoort misschien wel tot de drie beste Nederlandse chefs van dit moment. Binnenkort komt hij naar ons land om te koken. En jij kunt daarbij aanwezig zijn.

Ekkebus is op 26 en 27 januari gastkok bij restaurant Rijks in Amsterdam. Daar komen zo nu en dan toppers uit het buitenland om te koken met thuiskok Joris Bijdendijk. In het laatste weekend van januari is dat dus de Aziatische Zeeuw Richard Ekkebus.

De uit Vlissingen afkomstige Ekkebus werd opgeleid door de Franse topchefs Alain Passard, Guy Savoy en Pierre Gagniare. Daarna vertrok hij naar Azië om chef-kok te worden bij het inmiddels fameuze restaurant Amber in Landmark Mandarin Oriental hotel in Hongkong. In de Michelingids staat Amber genoteerd met twee sterren.

Op zaterdag 26 en zondag 27 januari kookt Ekkebus samen met Bijendijk in restaurant Rijks in het Rijksmuseum in Amsterdam. Op het menu onder andere ‘Amber klassiekers’ van Ekkebus, die Frans opgeleid en gevormd is en Aziatisch is geïnspireerd. Ekkebus staat bekend om zijn smaken, creatieve presentaties en verschillende texturen en kleuren. Dat belooft wat.

Het zogeheten ‘Rijks x Amber’-menu bestaat uit 8 gangen die zowel als lunch en als diner kan worden genuttigd. Het menu wordt aangeboden voor 180 euro per persoon. Reserveren kan online waarbij er via iDeal of creditcard een aanbetaling wordt gevraagd van 50 euro. Voor vragen kun je een mailtje sturen naar reserveren@rijksrestaurant.nl.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne Tafelzuren en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

De favoriete restaurants in Zuid-Holland van Erik van Loo

Volgend artikel

Weer Italiaanse lunch bij Borg Piloersema van Dick Soek

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.