Restaurants Noble en ’t Amsterdammertje lid Alliance Gastronomique
Alliance Gastronomique gaat 2018 in met twee nieuwe leden. Tijdens het eindejaarsfeest maandag 27 november zijn ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht (André Gerrits) en Noble in ’s-Hertogenbosch (Edwin Kats) gepresenteerd. De jubilerende restaurantvereniging telt nu 39 leden.
Traditiegetrouw worden aan het eind van het jaar eventuele nieuwe leden voorgesteld. Alliance Gastronomique deed dat tijdens het eindejaarfeest, maandag 27 november bij Dorset in Borne.
Jubileum
De bijeenkomst betekende eveneens de afsluiting van het jubileumjaar vanwege het 50-jarig bestaan.
’t Amsterdammertje
Het eerste nieuwe lid is ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht van de met één Michelinster bekroonde chef-kok en eigenaar André Gerrits.
Het restaurant is gevestigd in een monumentale oud-Hollandse boerderij, de keuken is internationaal met een klassieke basis.
Noble
Ook Edwin Kats is met zijn restaurant Noble in ’s-Hertogenbosch toegetreden tot de vereniging. De chef-kok en eigenaar neemt gasten tijdens een bezoek mee op een eigentijdse ontdekkingstocht langs het beste wat de internationale keuken te bieden heeft. Michelin kende Edwin in 2016 een ster toe.
Leden
Alliance Gastronomique telt nu 39 leden, daarvan zijn er zes gevestigd in België. In 2017 vierde de restaurantvereniging het 50-jarig bestaan.