Nieuws

Restaurants in zuiden houden walking lunch voor Culibus

De restaurants One in Roermond, Bretelli in Weert, Jérôme in Valkenburg en Rantrée in Maastricht houden zondag 20 september een gezamenlijke walking lunch. Deze vindt plaats bij One. De opbrengst, kaarten kosten 79,50, komt ten goede aan de Culibus, een initiatief om kinderen te informeren over gezonde voeding.

De eigenaren van de vier restaurants zijn aangesloten bij de Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE). Deze restaurantvereniging exploiteert de Culibus, waarmee ze het land door rijden om kinderen te leren over het belang van gezonde voeding.

One Roermond
Zondag 20 september vindt bij restaurant One in Roermond een speciale walking lunch plaats.

De vier ondernemers – Edwin Soumang van One, Jan Marrees van Bretelli, Jeroen Trimbos van Jérôme en Ralph Hermans van Rantrée – serveren allen twee gerechtjes, zo laat Jan weten aan ChefsFriends.

Jeunes Restaurateurs d’Europe
‘Alle JRE-restaurants komen die dag in actie voor de Culibus. Wij vertegenwoordigen de regio Zuid’, aldus de eigenaar van Bretelli.

‘Er worden wijnen bij geserveerd en er is muziek. Een leuke en ontspannen middag voor de gasten en de opbrengst gaat naar de stichting die verantwoordelijk is voor de exploitatie van de bus.’

De walking lunch duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Kaarten kosten 79,50 en zijn te bestellen via de webshop van restaurant One.

Culinaire cruise
Vijf restaurants in de regio Den Haag houden die dag een ‘culinaire cruise’. Vervoer gaat over het water en bij iedere eetgelegenheid wordt een gang genuttigd.

Vorig artikel

Proef de Nordic Cuisine op Ameland tijdens Nobel in de Sterren

Volgend artikel

Smaakcombinaties sleutel voor meer Nederlandse oesterconsumptie

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.