Nieuws

Restaurants in Noord-Holland houden culinaire drive-thru

Zes restaurants met in totaal zes Michelinsterren tekenen zondag 24 mei voor het – naar eigen zeggen – grootste drive thru-concept van Nederland. Een culinaire route over de Westfriese Omdringdijk, met na iedere twintig kilometer een chef die jou als deelnemer verrast met een heerlijk gerecht.

De restaurants Lucas Rive (Hoorn), Merlet (Schoorl), Het Kerkje (Andijk), Meijer’s (Medemblik) en Piet-Jan van den Kommer (Stompetoren), en hotel Slot (Schagen) tekenen voor een culinaire middag in Noord-Holland.

Michelin
‘Gasten genieten van heerlijke gerechten van zes restaurants met in totaal zes Michelinsterren en een prachtige route door het grootste monument van Nederland: De Westfriese Omdringdijk’, aldus de initiatiefnemers.

West-Friesland
‘De Omringdijk slingert als een groene route door het landschap en leidt gasten door West-Friesland langs het weidse landschap met zijn unieke vergezichten, de typische lintdorpen met stolpboerderijen en de voormalige VOC-steden met hun prachtig bewaard gebleven binnensteden.’

Stefan van Sprang
Na iedere ongeveer twintig kilometer kom je een chef tegen die je verwent met een heerlijk gerecht. Het Kerkje in Andijk is daarvoor een samenwerking aangegaan met tweesterrenchef Stefan van Sprang van Aan de Poel in Amstelveen.

Ron Blaauw
Slot Hotel heeft ‘de hulp’ ingeroepen van sterchef Wilco Berends van De Nederlanden in Vreeland en sterchef Ron Blaauw van onder andere Ron Gastrobar in Amsterdam ondersteunt Piet-Jan van den Kommer in Stompetoren.

Culinaire route
Je kunt de culinaire route starten in Hoorn of in Schoorl. Start- en eindpunt zijn op dezelfde locatie. Je kunt starten tussen 12.00 en 13.30 uur en bent ongeveer 3,5 uur onderweg.

De gerechten krijg je van veilige afstand geserveerd in je auto of op je motor. Voor bijpassende dranken wordt gezorgd.

Jonnie Boer
De culinaire route wordt officieel geopend door Thérèse en Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Reserveren kan door het sturen van een e-mail naar info@merlet.nl. De kosten per persoon bedragen 175 euro, waarmee je de restaurants steunt in deze moeilijke tijd.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Uit het Voedselbos: Max de Corte over struisvaren

Volgend artikel

De flexibele terrasoverkapping van Perfect Sky

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.