Home / Nieuws / Restaurants in Noord-Holland houden culinaire drive-thru

Restaurants in Noord-Holland houden culinaire drive-thru

Zes restaurants met in totaal zes Michelinsterren tekenen zondag 24 mei voor het – naar eigen zeggen – grootste drive thru-concept van Nederland. Een culinaire route over de Westfriese Omdringdijk, met na iedere twintig kilometer een chef die jou als deelnemer verrast met een heerlijk gerecht.

De restaurants Lucas Rive (Hoorn), Merlet (Schoorl), Het Kerkje (Andijk), Meijer’s (Medemblik) en Piet-Jan van den Kommer (Stompetoren), en hotel Slot (Schagen) tekenen voor een culinaire middag in Noord-Holland.

Michelin
‘Gasten genieten van heerlijke gerechten van zes restaurants met in totaal zes Michelinsterren en een prachtige route door het grootste monument van Nederland: De Westfriese Omdringdijk’, aldus de initiatiefnemers.

West-Friesland
‘De Omringdijk slingert als een groene route door het landschap en leidt gasten door West-Friesland langs het weidse landschap met zijn unieke vergezichten, de typische lintdorpen met stolpboerderijen en de voormalige VOC-steden met hun prachtig bewaard gebleven binnensteden.’

Stefan van Sprang
Na iedere ongeveer twintig kilometer kom je een chef tegen die je verwent met een heerlijk gerecht. Het Kerkje in Andijk is daarvoor een samenwerking aangegaan met tweesterrenchef Stefan van Sprang van Aan de Poel in Amstelveen.

Ron Blaauw
Slot Hotel heeft ‘de hulp’ ingeroepen van sterchef Wilco Berends van De Nederlanden in Vreeland en sterchef Ron Blaauw van onder andere Ron Gastrobar in Amsterdam ondersteunt Piet-Jan van den Kommer in Stompetoren.

Culinaire route
Je kunt de culinaire route starten in Hoorn of in Schoorl. Start- en eindpunt zijn op dezelfde locatie. Je kunt starten tussen 12.00 en 13.30 uur en bent ongeveer 3,5 uur onderweg.

De gerechten krijg je van veilige afstand geserveerd in je auto of op je motor. Voor bijpassende dranken wordt gezorgd.

Jonnie Boer
De culinaire route wordt officieel geopend door Thérèse en Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Reserveren kan door het sturen van een e-mail naar info@merlet.nl. De kosten per persoon bedragen 175 euro, waarmee je de restaurants steunt in deze moeilijke tijd.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang gratis onze inspiratiemail in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.