Home / Nieuws / Restaurant Zeezout viert jubileum met Rotterdams menu

Restaurant Zeezout viert jubileum met Rotterdams menu

Restaurant Zeezout in Rotterdam viert het 20-jarig jubileum met een speciaal jubileummenu waarin bijzondere Rotterdamse ingrediënten zijn verwerkt. Het speciale jubileummenu is een tijdreis door 20 jaar Zeezout, waarin naast de beste vis, schaal- en schelpdieren, ingrediënten zijn verwerkt die hun basis in Rotterdam hebben.

Het restaurant van Patrick (47 jaar) en Anet ‘t Hart (44 jaar) dat is gespecialiseerd in vis, schaal- en schelpdieren opende in 1998. Het speciale jubileummenu is een tijdreis door 20 jaar Zeezout, waarin naast de beste vis, schaal- en schelpdieren, ingrediënten zijn verwerkt die hun basis in Rotterdam hebben.

Zo wordt bij oesters bier van de Kaapse Brouwers en Rotterdamse Tomasu sojasaus gebruikt en bij de tartaar van tonijn Rotterdamse yoghurt van Luwia. Andere voorbeelden zijn 010 Vodka bij een gerecht van tomaat en wilde Argentijnse gamba en Rotterdamsche krotenmosterd bij coquille. Ook de duurzaam geteelde oesterzwammen van Rotterzwam ontbreken niet in het menu.

Rotterdamse toppers
Chef-eigenaar Partrick ’t Hart zegt dat er in Rotterdam veel heerlijke producten worden gemaakt die hij door de jaren heen in zijn keuken is gaan gebruiken. ‘Ik gebruik in vrijwel elk gerecht wel iets Rotterdams. Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum heb ik de toppers in één menu verwerkt. Het jubileummenu serveren we nog de hele maand september voor de prijs van 59,50 euro voor 5 gangen en 69,50 euro voor 6 gangen’, aldus ’t Hart.

Elke paar jaar kijk ik naar mezelf in de spiegel’, zegt ’t Hart, ‘en overdenk ik waar we nu staan en wat we moeten doen om boven de middenmoot uit te komen. Durven te vernieuwen is daarbij belangrijk. Niet alleen in koken en het gebruik van producten, maar ook in het interieur en het gebruik van servies. Het verdwijnen van het linnen van vrijwel alle tafels was na 18 jaar wel een dingetje, maar je boort er wel jonger publiek mee aan’.

Reserveren voor het speciale Rotterdamse jubileummenu kan door te bellen met 010-4365049. Restaurant Zeezout is gevestigd aan de Westerkade 11 en van dinsdag tot en met zondag geopend.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang gratis onze inspiratiemail in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.