Nieuws

Restaurant Wolf Atelier in Amsterdam volledig vernieuwd

Restaurant Wolf Atelier in Amsterdam is heropend na een grootscheepse verbouwing. De van oorsprong Oostenrijkse Michael Wolf streek vorig jaar neer in de hoofdstad, waar hij zijn eetgelegenheid opende op de monumentale draaibrug in het centrum. Je kunt nu zes dagen terecht voor lunch en diner.

Na een succesvol eerste jaar vond chef Michael Wolf het tijd om zijn restaurant Wolf Atelier in Amsterdam te voorzien van een verse inrichting.

Brug op Westerdoksplein
Zijn eetgelegenheid is gerealiseerd op de monumentale draaibrug aan het Westerdoksplein in het hart van de hoofdstad en is nu van maandag tot en met zaterdag geopend voor lunch en diner.

Service en sfeer
Een bezoek aan Wolf Atelier moet gasten de perfecte middag of avond bieden. Niet alleen als het gaat om wat er op het bord ligt, maar ook wat betreft service en sfeer.

De gast ontvangt bij binnenkomst direct een houten doosje op zijn of haar tafel met daarin het aperitiefmenu, een flesje water, een verfrissend doekje, een papiertje om je kauwgum in te frommelen en de wifi-code.

Verbouwing
Het ‘oude’ interieur paste onvoldoende bij de ambities van Michael. Dankzij de verbouwing is Wolf Atelier nu een ‘moderne maar warme plek’.

Een ruige betonnen vloer, tientallen goudkleurige plafondlampen en gebruik van messing en hout.

Bar en keuken
Verder zijn de bar en de keuken zodanig aangepast dat het restaurant in de nieuwe situatie meer een geheel vormt en heb je vanaf alle plekken zicht op alles.

Sergio Herman
De 31-jarige Michael leerde het vak bij onder andere Oud Sluis in Sluis van Sergio Herman en tweesterrenrestaurant Villa Joya in Portugal.

Vorig artikel

Expositie in hotel InterContinental Amstel Amsterdam

Volgend artikel

Toprestaurants aan de slag met wilde gans in actieweek

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.