Nieuws

Restaurant Valuas Venlo ontwikkelt knaloranje vegetarische Koningsbitterbal

Sterrestaurant Valuas in Venlo heeft een speciale Koningsbitterbal ontwikkeld. De bitterbal is gevuld met pompoen en oud-Hollandse specerijen en is knaloranje van kleur. De vegetarische snack is een ode aan Koning Willem-Alexander en Koningsdag.

De Koningsbitterbal is de nieuwste aanwinst binnen de succesvolle Valuas Kroketterie van chef-eigenaar Eric Swaghoven die sinds 2004 bestaat en die inmiddels meer dan 40 verschillende soorten kroketten en bitterballen telt.

Eric Swaghoven, SVH Meesterkok en eigenaar van de Valuas Kroketterie en hotel-restaurant-brasserie Valuas in Venlo: ‘Met de Koningsbitterbal voldoen we aan de steeds groter wordende vraag naar vegetarische snacks. De bitterbal is gemaakt van de fijnste Hokkaido-pompoen en verrijkt met oud-Hollandse specerijen als gember, korianderpoeder, cayennepeper, witte peper en een vleugje sinaasappel’.

Krokante bite
Swaghoven vervolgt: ‘Onze royale snack is hartig, hoog op smaak door de specerijen, heeft een lekkere krokante bite en valt op door zijn knaloranje jasje’.

De Koningsbitterbal weegt 30 gram en is vanaf 1 maart 2018 voor de retail en horeca verkrijgbaar bij Valuas Kroket. Consumenten kunnen terecht bij een groot aantal verkooppunten en de Koningsbitterbal wordt ook geserveerd in de Valuas-brasserie in Venlo.

Over Valuas Kroketterie
De Valuas Kroketterie ontwikkelt unieke kwaliteitskroketten en bitterballen. Naast een eigen assortiment, bestaat de productie voor meer dan 35% uit private labels voor derden waarbij de receptuur volledig naar wens wordt gemaakt. De productie vindt op ambachtelijke wijze plaats, waarbij kwaliteit, hoogwaardige ingrediënten, een rijke vulling en versheid voorop staan.

De eerste Valuas Kroket werd in 2004 ontwikkeld door SVH Meesterkok Eric Swaghoven, eigenaar van sterrenrestaurant Valuas. Het assortiment telt inmiddels ruim 40 verschillende soorten, waaronder een geitenkaaskroket, tomaat-risottokroket, witlofkroket, kreeftenkroket, halal kipkroket, glutenvrije kroket en kroketten met seizoenproducten zoals asperges. Meer informatie en een overzicht van de verkooppunten is te vinden op de website www.valuaskroket.nl.

Over Valuas
Hotel-restaurant-brasserie Valuas in Venlo is het bedrijf van SVH Meesterkok Eric Swaghoven. Aan de Maas, net buiten het centrum van Venlo en aan de rand van een natuurgebied biedt Valuas totale gastvrijheid met een viersterrenhotel, een restaurant met een Michelinster en een brasserie met een Michelin Bib Gourmand onderscheiding. Restaurant Valuas is lid van Les Patrons Cuisiniers.

Vorig artikel

Dineravond met Edsilia Rombley bij Hofstede Meerzigt

Volgend artikel

Nieuwe kamers voor Golden Tulip Zevenbergen

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.