Nieuws

Restaurant ’t Havenmantsje in Harlingen breidt uit met grote serre

Goed nieuws voor Marco Poldervaart. De eigenaar van restaurant ’t Havenmantsje heeft groen licht gekregen voor de bouw van een serre aan zijn restaurant in de haven van Harlingen. In november wordt de serre in gebruik genomen.

Vanaf september begint de bouw van een stalenconstructie die als frame moet dienen voor een serre van 100 vierkante meter. In november wil Poldervaart de eerste gasten ontvangen in de nieuwe ruimte die aan de oostzijde van het gebouw wordt geplaatst.

Met de komst van de serre gaat de capaciteit van het restaurant flink omhoog. ‘ We hebben een hoge bezettingsgraad voor onze 43 stoelen. Daar komen straks nog eens 50 stoelen bij. De keuken komt deels in de serre omdat we met een open keuken werken’, aldus Poldervaart.

Drempel verder omlaag
De SVH Meesterkok vervolgt: ‘Door de serre gaat de drempel van ons restaurant verder omlaag. Je kunt straks ook bij ons terecht voor een kop koffie. Maar dan wel echt goede koffie met mooie patisserie’.

Restaurant ’t Havenmantsje is gevestigd op Havenplein 1 in Harlingen op steenworp afstand van de het treinstation Harlingen Haven en de veerdiensten van en naar Vlieland en Terschelling. Het restaurant is van woensdag tot en met zondag geopend.

Vorig artikel

Parkheuvel lanceert Favourites Menu en jij kiest de gerechten

Volgend artikel

Johan van de Velde van De Kleine Schorre over Nederlandse wijn

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.