Advertorial

Restaurant kiezen: waar let je op?

Advertorial – Ah, heerlijk! Even lekker buiten de deur eten. Terrasjes pakken, een luxe diner in een heerlijk restaurant of gewoon ergens een drankje doen of een taartje eten. Het zijn de kleine dingen waar wij als absolute bourgondiërs echt van kunnen genieten.

De horecawereld heeft sinds het einde van de pandemie weer enorme sprongen gemaakt. De restaurantjes vliegen je om de oren. Best lastig om dan een goede keuze te maken.

Want als je de tijd neemt om ergens te gaan zitten, dan wil je natuurlijk niet dat het eten of de service tegenvalt. Maar hoe kies je een goed restaurant uit? Waar let je op? Met behulp van de onderstaande tips helpen we je graag op weg.

Waar kopen zij hun producten in?

Consumenten zijn zich steeds meer bewust van de keuzes die zij maken als ze gaan koken. Zo kopen we vaker biologisch en letten we echt op de oorsprong van de producten. Dit geldt uiteraard ook als we buiten de deur eten. Want waar kopen zij hun producten in?

Doen ze dit bij een groothandel in groente en fruit waar producten eerlijk worden geteeld? Of kiezen ze voor de goedkoopste – en meestal niet al te duurzame – optie?

Meestal is de oorsprong van de producten niet direct te herkennen. Zeker niet als dit ook niet op de website wordt aangegeven. Maar schroom zeker niet om hiernaar te vragen. Een restaurant dat niets te verbergen heeft, zal hier altijd antwoord op willen geven.
Natuurlijk is dit wel per persoon verschillend. De één vindt het inderdaad erg belangrijk dat de producten biologisch zijn en op de juiste manier worden geteeld.

Zij weten precies welke fruit groothandel de voorkeur heeft en de ander maakt het niets uit, zolang de smaak maar goed is. Bedenk dus eerst zelf wat jij belangrijk vindt, alvorens je hier verder onderzoek naar doet. 

Menukaart

Als je ergens een hapje wilt eten, moet het eten natuurlijk wel in de smaak vallen. Als je met een grotere groep gaat eten, is het slim om van tevoren alvast de menukaart te bestuderen. Is er eigenlijk wel voor ieder wat wils te vinden?

Dit is helemaal belangrijk wanneer je groep bestaat uit mensen met verschillende dieetwensen. Zijn er bijvoorbeeld glutenvrije opties? Zijn er ook vegetarische of veganistische gerechten?
Zijn er zeer specifieke dieetwensen? Neem dan van tevoren contact op met het restaurant. Dan kunnen zij direct aangeven of dit wel of niet mogelijk is.

Service

Klantgerichtheid is iets wat je niet kunt kopen en zo ontzettend belangrijk is in de horeca. Hoe je aan tafel wordt behandeld, spreekt boekdelen voor hoe het restaurant voor de gasten wil zorgen. Belangrijk is dat het personeel echt met je meedenkt en je aan alle kanten de beste tijd wil bezorgen.

Maar hoe weet je hoe de service is als je hier nog nooit bent geweest? Simpel: het internet is hierbij namelijk je allergrootste vriend. Lees van tevoren de ervaringen van andere gasten in dit restaurant. Zo ontdek je al snel hoe zij de service hebben ervaren.

Vorig artikel

Topchefs in actie voor goede doel: koken voor kinderen

Volgend artikel

Prijzen voor Hemel & Aarde, Holsterhof en Nazka

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.