Restaurant in historische korenmolen lid van JRE-Nederland
De Molenaar in Onderdendam heeft zich aangesloten bij restaurantvereniging JRE-Nederland. Eigenaar en chef-kok Martin Kooijker ontvangt gasten in een voormalige korenmolen en biedt hen tevens de kans om te overnachten in één van de twee kamers in die molen.
De voormalige korenmolen Husingo uit 1855 staat in het dorp in het noorden van de provincie Groningen. De molen is in 2005 gerestaureerd en in 2008 afgerond met het plaatsen van de kap.
Martin Kooijker
Martin Kooijker (29) houdt sinds november 2016 de wind in de zeilen bij dit kenmerkende monumentale gebouw. Gasten kunnen op deze bijzondere locatie onder de wieken genieten van fine dining met aansluitend een overnachting in één van de twee luxe b&b-kamers in de molen.
Molen
‘De molen draait op finesse’, aldus Martin. ‘Een oud gezegde luidt: zonder wind kan een molen niet draaien. Dat kan worden vertaald naar ons restaurant, want zonder eten kan de mens niet werken.’
Het interieur van het restaurant is recentelijk aangepast, met behoud van het karakter van de korenmolen. De Molenaar serveert lunch van donderdag tot en met zondag, en is geopend voor het diner van woensdag tot en met zondag.
Lees ook:
Bij JRE-Nederland aangesloten restaurants geven korting aan jongeren
Vijf restaurants gepresenteerd als lid van JRE-Nederland
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import, Reitsma Seafood, Non+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.