Restaurant Het Oude Dykhuys in Lisserbroek overgenomen
Eigenaar André Geerlings draagt restaurant Het Oude Dykhuys in Lisserbroek over aan Alfred van Dijk. De overname gaat in per 1 juni.
Het Oude Dykhuys startte op 4 februari 1975 onder leiding van oprichter Koos Plasmeijer. Na 25 jaar werd het bedrijf overgenomen door André Geerlings, die toen al 18 jaar in het bedrijf werkte. Nu na 21 jaar draagt hij het stokje over aan chef-kok Alfred van Dijk. Van Dijk werkt al 31 jaar in Het Oude Dykhuys, waarvan 25 jaar als chef-kok.
De eerste gesprekken inzake de overname werden doorkruist door corona. In deze periode is door creatief management een sterke groei gerealiseerd van “Diner Thuismenu’s” en catering aan huis, wat de opgelegde sluiting van het restaurant enigszins goedmaakte, zo laat het restaurant met een Bib Gourmand weten.
Zodra het restaurant zijn deuren weer mag openen, zullen beide activiteiten zonder meer een vast onderdeel blijven. Evenals de vele vaste kookclubs en workshops.
‘Het Oude Dykhuys zal voor u vertrouwd blijven, maar er gaat wel een frisse wind waaien in het culinaire. Strak gepresenteerde gerechten en meer naar deze tijd koken zonder in te boeten op kwaliteit. De klassieke keuken zal niet vergeten worden maar wel voorzien worden van een eigentijdse presentatie’, aldus de Geerlings en Van Dijk.
Momenteel vindt er een renovatie in het restaurant plaats. Vloeren, wanden, plafonds en toiletten worden aangepakt, zodat er fris gestart kan worden. Het volledige vertrouwde team gaat mee met de nieuwe eigenaar en zal gasten graag verwelkomen.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import, Reitsma Seafood, Non+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.