Restaurant Elysianne: ode aan de smaken van Louisiana

Restaurant Elysianne opent de deuren in Amsterdam. Chef-kok Matt Pace brengt de Creoolse keuken uit New Orleans naar de hoofdstad en serveert ‘bijna vergeten recepten, vernieuwd met een moderne twist’. De nieuwe eetgelegenheid huisvest aan de Ruysdaelstraat in Oud-Zuid.
Een fine dining-ervaring die naar eigen zeggen ‘uniek is in Amsterdam én Europa’. Bij Elysianne ligt de nadruk op seizoensgebonden menu’s, waarin zowel klassieke als bijna vergeten recepten een podium krijgen.
Wijn en spijs
‘Denk aan gerechten als Gumbo, Crab boil en Buttermilk bouille, gepresenteerd op een manier die de authenticiteit respecteert én verrast. Elk gerecht kan worden gekoppeld aan een wijn die door de sommelier is uitgekozen, waardoor de smaken van de gerechten nog beter tot hun recht komt.’
Matt Pace
De keuken staat onder leiding van chef Matt Pace, die ‘het kloppende hart van Louisiana naar Nederland brengt. De ervaring bij Elysianne moet een ode zijn aan de smaken van Louisiana en de rijke historie van de Creoolse keuken.’
Het restaurant huisvest aan de Ruysdaelstraat in Amsterdam Oud-Zuid is van donderdag tot en met zaterdag geopend voor diner.
Lees ook:
Restaurant Showw steelt de show in 2024: ‘Bizar’
Amsterdams sterrenrestaurant sluit deuren voor verbouwing
Natuur inspiratiebron nieuw restaurantconcept Hilton
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.