Nieuws

Restaurant Elea verhuist van Rijswijk naar Den Haag

Restaurant Elea verhuist van Rijswijk naar Den Haag. Eigenaren Bibi Kuyp en Takis Panagakis stoppen in december op de huidige locatie en starten begin volgend jaar aan het Noordeinde in de Hofstad. ‘Na zes jaar zijn we toe aan een nieuwe stap.’

De nieuwe locatie is driehonderd vierkante meter groot en verdeeld over twee verdiepingen. ‘In het bestaande pand groeiden we uit ons jasje’, vertelt Takis. ‘Zo is bijvoorbeeld de keuken te krap voor ons team van zeven personen. Op het Noordeinde beschikken we naast de ruimte keuken ook over een productiekeuken en kunnen we 55 gasten ontvangen in plaats van 36.’

Ruimte voor groei
Dat geeft ruimte om te groeien en het culinaire niveau verder te verhogen, aldus de ondernemers. Takis: ‘Daarnaast kan ik zo meer aandacht besteden aan de kaart, waarop naast het à-la-cartegedeelte en het seizoensmenu ook een uitgeschreven vegetarisch menu komt.’

Open keuken met chefs table
In het nieuwe Elea komt een open keuken van Palux, waar op inductie wordt gekookt. Verder een chefs table. Het interieur is van de hand van Manon de Groot. ‘We hebben gekozen voor tijdloos, met natuurlijke materialen als hout en zachte stoffen en zachte kleuren’, legt Bibi uit.

Restaurant Elea Den Haag interieur
Visual: Manon de Groot

Vernieuwing, vrijheid en uitdaging
Olijfbomen verwijzen naar de naam Elea: olijf in het oud-Grieks en ook de term die Griekse filosofen ooit gebruikten voor vernieuwing, vrijheid en uitdaging. ‘Er is ook ruimte voor wijnklimaatkasten, een kaaswagen. Beide een lang gekoesterde wens.’

Griekse invloeden
Elea opende in 2016 aan de Herenstraat in Rijswijk en kenmerkt zich naar eigen zeggen met een creatieve en innovatieve keuken met subtiele Griekse invloeden die verwijzen naar de Griekse afkomst van chef en eigenaar Takis. ‘We hebben al die jaren met veel plezier gewerkt in Rijswijk, maar kijken er nu naar uit om naar Den Haag te gaan.’

Het plan is om eind december de deuren te sluiten in Rijswijk en in de loop van januari 2023 in Den Haag te heropenen.

Lees ook:
Tweede zaak voor Terry Priem: restaurant STER in pand Fred
Daalder Atelier Amsterdam tweede restaurant Dennis Huwaë
Nieuwe chef-kok voor restaurant Vinkeles in Amsterdam

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevis en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Tweede zaak voor Terry Priem: restaurant STER in pand Fred

Volgend artikel

Mikel Pouw van Nice to Meat over Luma-vlees (+recept)

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.