Nieuws

Restaurant Eindeloos pakt titel Meester van Wijn & Spijs 2016

Restaurant Eindeloos uit Leeuwarden is winnaar geworden van Meester van Wijn & Spijs 2016, een nieuwe wijn-spijswedstrijd georganiseerd door Groupe du Vin in samenwerking met wijnimporteur LFE en ondersteund door het Franse wijnhuis Domaine du Tariquet.

In de finale in het Miele Experience Center in Vianen versloeg Eindeloos de andere finalisten Restaurant Fris uit Haarlem en Rantree uit Maastricht.

Groupe du Vin, een samenwerkingsverband van zelfstandige wijnhandelaren door heel Nederland, daagden eerder dit jaar alle leden van JRE Nederland uit een spannend gerecht te bedenken dat perfect bij past bij Domaine du Tariquet Prèmieres Grives.

Miele Experience Center
Alle combinaties werden door René van Heusden (Perswijn) en een aantal wijn- en foodprofessionals beoordeeld. Het resultaat: 6 teams (bestaande uit een chef en een sommelier), die vervolgens streden om de 3 finaleplekken in het Miele Experience Center te Vianen.

Tijdens de spannende, 30 minuten durende finale bereidden de 3 overgebleven chefs voor een laatste keer hun gerecht en presenteerden de sommeliers de wijn-spijscombinaties aan de jury, bestaande uit vier wijn- en foodprofessionals.

JRE Restaurants
De jury beoordeelde het totaalplaatje van de JRE Restaurants en er was extra aandacht voor de presentatie aan tafel. Deze jury, met als voorzitter Bart van Berkel (winnaar Masterchef 2014), koos uiteindelijk de “Meester van Wijn & Spijs”.

Na een spannende finale werd het team van Eindeloos uit Leeuwarden gekozen tot winnaar van de eerste editie “Meester van Wijn & Spijs”.

Domaine du Tariquet
Sommelier Jorrit Bokma en Chef Willem Schaafsma van Eindeloos waren met het gerecht van Langoustine met Citruskorst, romige mais met venkel en een jus van saffraan de terechte winnaar. Het eenvoudige, maar zeer smaakvolle gerecht sloot het mooiste aan bij de Domaine du Tariquet Premières Grives.

Jorrit en Willem reizen binnenkort af naar Frankrijk voor een bezoek aan Domaine du Tariquet , waarbij zij kennismaken met de wijnen en armagnacs van dit mooie familiebedrijf. Ongetwijfeld doen zij daar ook de nodige culinaire inspiratie op in de lokale keuken. In 2017 volgt de tweede editie van “Meester van Wijn & Spijs”.

Vorig artikel

Schilo van Coevorden serveert zeven zonden tijdens Halloweendiner

Volgend artikel

InterContinental Amstel Amsterdam start nieuwe expositie

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.