Restaurant Caert in Harderwijk gaat een andere koers varen. De eetgelegenheid, met 13,5 punten opgenomen in de gids van Gault&Millau, vindt het tijd voor een frisse wind en nieuwe energie. Ondernemers Carmen Seijerlin en Sjoert van Polen gaan verder als gastrobar.
De transformatie van Caert van restaurant naar gastrobar wordt gemeld door De Stentor. Niet laagdrempeliger, wel toegankelijker, laat Sjoert in het artikel weten. Hij wil dat meer mensen zich welkom voelen in hun zaak.
Gault&Millau
Dat in Harderwijk met zaken als ’t Nonnetje, Basiliek, Ratatouille en Savage volop keuze is in de fine dining, noemt het duo ‘een mooi moment om eens iets anders te doen’.
Niet dat ze nu niet toegankelijk zijn, maar lokaal staat Caert bekend als een restaurant van hoge kwaliteit. De vermelding in de Gault&Millau-gids met 13,5 punten onderschrijft dat.
Sommeliertafel
Inmiddels is de eetgelegenheid in een ander jasje gestoken. Geen ingrijpende verbouwing, maar een rebranding, aldus het artikel. Met als pronkstuk een sommeliertafel, die ruimte biedt aan grote groepen.
De twee handhaven het chefsmenu, maar voegen daar ‘veel gerechten om te delen’ aan toe. En de openingstijden zijn aangepast. Gasten kunnen op vrijdag en zaterdag vanaf 12.00 uur terecht, ook voor een glas wijn en lekkere barhappen. Iedere laatste zondag van de maand zijn de deuren eveneens geopend.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Kaasfort Amsterdam, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green, Mr. Henry’s 0,00%, De WijnGoeroe en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.
Lees verder
-
BlueBlood Restaurant, gevestigd in Hilton Den Haag, is het eerste Nederlandse restaurant dat de officiële…
-
Restaurant Judith, gevestigd in Kasteel Engelenburg in Brummen, heeft een nieuwe chef. Bas Diepenbroek neemt…
-
Nieuws uit Bourgondisch Breda: Restaurant Chocolat verhuist en heropent in juni 2025 op een compleet…


