Nieuws

Restaurant Ambrozijn in Valkenburg wint prijs met interieur

Een prestigieuze vakprijs voor Joëlle en Sven Nijenhuis. Hun restaurant Ambrozijn in Valkenburg is door de jury van de zogeheten Entree Awards uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Best new restaurant design’. De zaak beschikt over onderscheidend vermogen, functionaliteit, een gedegen productieproces en ondernemerschap, aldus de jury.

Restaurant Ambrozijn is gerealiseerd in de voormalige protestantse Irenekerk uit 1891 aan de Plenkertstraat in Valkenburg. Na een brand werd het in 2018 ingrijpend gerestaureerd en verbouwd. De naam is afkomstig uit de Griekse mythologie, waarin ambrozijn het voedsel dan wel de drank van de goden is.

Ontwerp van Tim Reiters
Het interieur is van de hand van Tim Reiters van ontwerpbureau Reiters in Maastricht. Eyecatcher is een ‘drankorgel’ op de vide: de bar met orgelpijpen van blauwstaal. De muren zijn ruw en onafgewerkt gelaten, waarbij door de brand zwartgeblakerde delen te zien zijn.

Op die vide is plek voor 24 gasten. Zij hebben via een doorkijk in de vloer zicht op wat beneden gebeurt. Op de begane grond staat slechts één tafel, de chef’s table met een capaciteit van achttien couverts.

Entree Awards
Volgens de jury heeft Ambrozijn briljante afwerkingen en rekening gehouden met de locatie. ‘De ondernemer heeft een duidelijke visie en het is de ontwerpers gelukt dat verhaal goed door te vertalen in het design. Daarbij is ook goed gelet op de afwerking van details.’

De Entree Awards zijn een initiatief van vakmedium Entree Magazine, waarbij dertien awards worden uitgereikt. Het restaurant van Joëlle en Sven is van donderdag tot en met maandag geopend voor diner. Op zondag is het ook mogelijk om te lunchen.

Lees ook:
Voormalige kerk in Valkenburg is nu restaurant Ambrozijn
Dormio Wijnhotel Valkenburg hippe attractie in charmant Valkenburg
Restaurant De Leuf 2.0 is open en zo ziet het eruit

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Oudste hotel van Amsterdam krijgt een andere naam

Volgend artikel

Sterrestaurant De Kas in Amsterdam krijgt tijdelijk onderkomen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.