Boeken

Recepten uit Tel Aviv, de vegan hoofdstad van de wereld

Boeken – Na zijn prijswinnende kookboek TLV komt Jigal Krant met een verrassend vervolg. TLV vegan is een kookboek, leesboek én een doorwrochte journalistieke speurtocht. Tussen de recepten door doet de auteur een intrigerende poging te achterhalen waarom uitgerekend Tel Aviv is uitgegroeid tot de vegan capital of the world.

Met de geestdrift en humor die we van Krant gewend zijn, stort hij zich op de bruisende veganistische scene van Tel Aviv. Want nergens wordt zo verrukkelijk plantaardig gekookt als in het land zonder melk en honing. In acht opzienbarende longreads portretteert hij de aanjagers van de veganistische revolutie.

Groenten, fruit en bonen
In TLV Vegan zijn koningsoesterzwammen koningsoesterzwammen en geen vegan pulled pork, en zijn cashewnoten cashewnoten en geen vegan camembert. Groenten, fruit, bonen, granen, noten en zaden komen het best tot hun recht als ze gewoon zichzelf mogen zijn. Ze schitteren in 101 recepten om van te watertanden (en welhaast ongemerkt vegan zijn).

Sprekende beelden
Het boek prikkelt en daagt uit, maar is nooit belerend of dwingend. De sprekende beelden van Vincent van den Hoogen brengen je in vervoering en in gedachten naar de vrolijkste stad op aarde.

Jigal Krant
Jigal Krant is culinair journalist, tv-kok en radiomaker. Zijn debuut TLV – recepten en verhalen uit Tel Aviv werd gekroond tot Het Gouden Kookboek. Opvolger TLV Vegan – land zonder melk en honing telt 448 pagina’s, kost 34,99 euro en is online te bestellen.

Kans op gratis exemplaar
Wil je kans maken op een gratis exemplaar? Zorg er dan voor dat je de nieuwsbrief van ChefsFriends ontvangt. Eind volgende week lees je daarin hoe je kans maakt. Ben je nog geen abonnee, meld je dan vandaag nog gratis aan.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Wijnen uit Catalonië bij restaurant De Nieuwe Polderkeuken

Volgend artikel

Sterchef Remco Kuijpers versterkt keukenteam Martijn Kajuiter

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.