Gebakken paling met doperwtencrème

Deze verfijnde creatie van palingfan Martin Kruithof eert de ambachtelijke bereiding van paling. In dit gerecht combineert hij krokant gebakken paling met een fluweelzachte doperwtencrème, boemboe beurre blanc en gepofte wilde rijst voor extra textuur. Een elegant en smaakvol gerecht waarin klassieke en Oosterse invloeden samenkomen. Ingrediënten2 rauwe paling500 gram doperwt enkel gedopt1 baby paksoi3,5 […]
Snoekbaars uit Kagerplas met groffies

Een tussengerecht van Tante Kee waar de snoekbaars letterlijk uit het water komt waar het restaurant aan gevestigd is. Verser dan vers dus. Een sterk regionaal gerecht met groffies (augurken) uit Roelofarendsveen en paling uit Burgveen. 4 x 80 gram snoekbaarsfilet (op de huid gebakken) Voor de gekruide linzen Bereiding Bereid eerst de gekruide linzen. […]
Ravioli ‘Maria do Céu’

Het ultieme signatuurgerecht van Michel van der Kroft, dat hij in ’t Nonnetje serveert als een ode aan zijn lieve vrouw en hun liefde. Ravioli ‘Maria do Céu’ gevuld met een lopende Portugese schapenkaas ‘Queijo da Serra da Estrela’, spinazie, jonge courgette, getourneerde kastanjechampignons.
Spaghetti van asperges met kokkels

Asperges in een verrassende vorm: als spaghetti, gecombineerd met zilte kokkels en kruidige coulis. Sousvide bereid voor maximale smaakbehoud, geserveerd met krokant zuurdesembrood. Een innovatief voor- of tussengerecht met flair. Nodig voor het gerecht Voor de spaghetti Voor de coulis Voor de Kokkels Dresseren: Mijn tip: asperges en andere groenten nooit blancheren. Eerst is er […]
Oester Appel & Kaviaar

Wie Wilco Berends zegt, zegt (ook) Oesterproeverij. Het is een absolute signatuur van de chef. Veel smakelijker kan je lunch of diner (dan ook) niet beginnen.
Crème brûlée

Een klassiek dessert, maar dan gemaakt door één van onze beste chefs. Crème brûlée volgens recept van tv-kok en ondernemer Herman den Blijker, die recent met een biografie vierde dat hij liefst 50 jaar in het vak zit.
Crème karamel van pastinaak

Een op en top Nederlandse groente speelt de hoofdrol in dit smakelijke gerecht. En voor wie Niven Kunz een beetje kent, is dit geen verrassing. De chef laat zien waarom pastinaak onterecht wordt beschouwd als een vergeten groente.
Warme vruchten met honing, vanille-ijs en gepofte rijst

Een feestelijk nagerecht waarin warme seizoensvruchten worden gecombineerd met huisgemaakt vanille-ijs en krokant gekarameliseerde rijst. De friszure frambozencoulis brengt balans in het zoete geheel. Een creatie van Martin Kruithof die het hele jaar door verrast door mee te wisselen met het fruit van het seizoen. Benodigdheden Vanille-ijs recept Gekarameliseerde rijst recept Verse frambozencoulis recept Warme […]
Spareribs zonder bot

Deze spareribs zijn een culinaire traktatie die je letterlijk en figuurlijk doet watertanden. Bij Ron Gastrobar in Amsterdam tilt de chef dit klassieke gerecht naar een hoger niveau met dikbevleesde ribben van het Nederlands landvarken, zorgvuldig gepekeld, langzaam gegaard en afgewerkt met een zoet-pittige lak. Het resultaat is een botloze sparerib die sappig en vol […]
Snoekbaars met paling en watermunt

Een verfijnd visgerecht waarin zachte snoekbaars wordt gecombineerd met rokerige paling en frisse watermunt. De bouillon is helder en krachtig, met een verrassende rol voor gefrituurde kappertjes. Perfect in balans en ideaal als luxe voorgerecht. Ingrediënten400 gram snoekbaarsfilet (per portie: 100 gram)2 sjalotten150 gram watermunt5 dl visbouillon100 gram eiwit1 gerookte paling2 eetlepels uitgelekte kappertjes2 bospeentjes50 […]