Gaat er iets boven een goede tiramisu? Nee toch! Zeker niet als deze komt uit een tweesterrenkeuken. Om het helemaal af te maken, vertellen Erik en Juliën van Loo je ook hoe je er een heerlijke virgin Espresso Martini bij serveert. Smakelijk!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 15 gram eierdooier
- 150 gram mascarpone
- 15 gram suiker
- 30 gram eiwit
- 50 gram suiker
- 1 dubbele espresso
- 3 stroopwafels
- Stroopwafellikeur
- Tia Maria
Garnering
- slagroom
- chocoladekrullen
- stukjes stroopwafel
Bereiding
Klop de eidooier luchtig op met 15 gram suiker tot een mooi mengsel.
Voeg vervolgens 150 gram mascarpone toe en meng dit goed door.
In een aparte kom klop je 30 gram eiwit samen met 50 gram suiker tot een stevige schuim.
Spatel voorzichtig het mascarponemengsel door het eiwitschuim tot een egale crème ontstaat.
Meng een koude dubbele espresso met een scheut Tia Maria en roer dit door de crème.
Verdeel stukjes stroopwafel over de bodem van een tumblerglas en schep het mengsel erbovenop. Laat dit in de koelkast opstijven.
Smelt intussen wat gebroken stroopwafels samen met een scheut stroopwafellikeur tot een smeuïge topping.
Zodra de tiramisu stevig is, lepel je het warme stroopwafelmengsel er bovenop.
Optioneel: garneer het dessert met slagroom, chocoladekrul en/of stukjes stroopwafel voor een finishing touch.
Virgin Espresso Martini (4 personen)
Ingrediënten
- 8 espresso’s
- ijsklontjes
- caramellikeur
- koffiebonen voor de garnering
- cocktailshaker
- 4 Martini-glazen
Bereiding
Bereid 8 espresso’s en laat deze afkoelen.
Doe de afgekoelde espresso’s samen met de ijsklontjes en een scheut karamel likeur in shakebekers.
Shake 30 seconden
Schenk de Virgin Espresso Martini in de glazen en garneer het met 3 koffieboontjes
Meer recepten
-
Sterrenchef Casimir Evens creëert een verfijnd nagerecht rond appel, met spannende texturen en gelaagde smaken…
-
Een klassiek dessert, maar dan gemaakt door één van onze beste chefs. Crème brûlée volgens…
-
Een op en top Nederlandse groente speelt de hoofdrol in dit smakelijke gerecht. En voor…