Wie Wilco Berends zegt, zegt (ook) Oesterproeverij. Het is een absolute signatuur van de chef. Veel smakelijker kan je lunch of diner (dan ook) niet beginnen.
Ingrediënten
- 4 platte Zeeuwse oesters
- 20 gram kaviaar
- bladgoud
- appelsorbet
- 50 gram glucose
- 50 gram suiker
- 50 gram water
- Koken tot 121 graden
- 3 deciliter sap van Granny Smith
- 100 gram tonic
- 20 gram vodka
- 75 gram slagroom
- 1 blad gelatine
Bereiding
Blus de suikersiroop af met 3 deciliter appelsap en de slagroom. Zeven door een puntzeef, terug koelen en vervolgens in een ijsmachine opdraaien naar een mooie gladde sorbet. Dit gerechtje maak je af met een eigen ‘champagne’ van vlierbloesem.
Opmaak
Open de oester. Snijd deze los en draai deze om, dit is namelijk de mooiste kant. Maak een quenelle van de sorbet. Garneer eventueel met bladgoud.
Tip van Gastvrouw van het Jaar 2024 Caroline Berends Wij schenken er bij De Nederlanden lekker BLA bij. Dit is een alcoholvrije mousserende thee. |
Meer recepten
-
Asperges in een verrassende vorm: als spaghetti, gecombineerd met zilte kokkels en kruidige coulis. Sousvide…
-
Een klassiek dessert, maar dan gemaakt door één van onze beste chefs. Crème brûlée volgens…
-
Een verfijnd visgerecht waarin zachte snoekbaars wordt gecombineerd met rokerige paling en frisse watermunt. De…