Home / Recept / Oester Appel & Kaviaar

Oester Appel & Kaviaar

Oester Wilco Berends De Nederlanden
Picture of Wilco Berends

Wilco Berends

Wilco Berends start in 2006 bij De Nederlanden in Vreeland. Sinds 2012 is hij met zijn vrouw Caroline (ook) eigenaar van het restaurant en hotel met 11 kamers. De chef-kok is sinds 2000 onafgebroken in het bezit van een Michelinster.

Wie Wilco Berends zegt, zegt (ook) Oesterproeverij. Het is een absolute signatuur van de chef. Veel smakelijker kan je lunch of diner (dan ook) niet beginnen. 

Ingrediënten

  • 4 platte Zeeuwse oesters
  • 20 gram kaviaar
  • bladgoud
  • appelsorbet

  • 50 gram glucose
  • 50 gram suiker
  • 50 gram water
  • Koken tot 121 graden

  • 3 deciliter sap van Granny Smith
  • 100 gram tonic
  • 20 gram vodka
  • 75 gram slagroom
  • 1 blad gelatine

Bereiding

Blus de suikersiroop af met 3 deciliter appelsap en de slagroom. Zeven door een puntzeef, terug koelen en vervolgens in een ijsmachine opdraaien naar een mooie gladde sorbet. Dit gerechtje maak je af met een eigen ‘champagne’ van vlierbloesem.

Opmaak

Open de oester. Snijd deze los en draai deze om, dit is namelijk de mooiste kant. Maak een quenelle van de sorbet. Garneer eventueel met bladgoud.

Tip van Gastvrouw van het Jaar 2024 Caroline Berends
Wij schenken er bij De Nederlanden lekker BLA bij. Dit is een alcoholvrije mousserende thee.

Gratis recepten in jouw mailbox? Schrijf je in!

Ontvang gratis onze inspiratiemail in je mailbox en mis niets!

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen. Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.