Home / Nieuws / Proefschrift Restaurants reikt awards uit en start onlineplatform

Proefschrift Restaurants reikt awards uit en start onlineplatform

Voor de liefhebbers van lijsten, gidsen en awards. Maandag 6 november is ProefschriftRestaurants.nl gelanceerd. Dit platform is een initiatief van The Wine and Food Association en presenteert een onafhankelijke selectie van de leukste, boeiendste en beste restaurants van het moment, ingedeeld in vier prijscategorieën. Voor de besten waren er awards.

De uitreiking van de eerste Proefschrift Restaurant Awards was onderdeel van de achtste editie van Gastronomie-Fine Food Professional in Amsterdam.

The Wine and Food Association
The Wine and Food Association reikte maandag 6 november achttien awards uit en dat was tevens het startschot voor de lancering van ProefschriftRestaurants.nl.

Restaurants
Dit onlineplatform presenteert een onafhankelijke selectie van de leukste, boeiendste en beste restaurants. Ingedeeld in vier categorieën en voortdurend bijgewerkt aan de hand van het laatste nieuws en de meest recente bezoeken.

Prijzen

De eerste serie awards werden maandag 6 november als volgt uitgereikt:

  • Restaurant van het Jaar (tot 55 euro): Beyerick in Zeist
  • Restaurant van het Jaar (tot 75 euro): Vermeer in Amsterdam
  • Restaurant van het Jaar (tot 100 euro): Bij Jef in Den Hoorn
  • Restaurant van het Jaar (vanaf 100 euro) Ciel Bleu in Amsterdam
  • Chef van het Jaar (restaurants tot 55 euro): Jan Smink van Smink in Wolvega
  • Chef van het Jaar (restaurants tot 75 euro): Nico Boreas van Sabero in Roermond
  • Chef van het Jaar (restaurants tot 100 euro): Arturo Dalhuisen van The White Room in Amsterdam
  • Chef van het Jaar (restaurants vanaf 100 euro): Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve in Waalre
  • Talentvol Chef van het Jaar: Thijs Meliefste van Meliefste in Wolphaartsdijk
  • Sommelier van het Jaar: Arjen Pleij van Kasteel Engelenburg in Brummen
  • Talentvol Sommelier van het Jaar: Stefan Wierda van Merlet in Schoorl
  • Gastheer/-vrouw van het Jaar: Marc Boeljon van De Posthoorn in Monnickendam
  • Talentvol Gastheer/-vrouw van het Jaar: Janine Kinderman van De Zeeuw in Haarlem en Marco Westra van Bridges in Amsterdam.
  • Wijn|Spijs Specialist van het Jaar: Jean Luc Etienne van Parkheuvel in Rotterdam
  • Prijs|Plezier van het Jaar: Bistro Vive la Vie in Groningen
  • Fromager van het Jaar: Iris Schot van Central Park in Voorburg
  • Wijnkaart van het Jaar: Bak in Amsterdam

Voor meer informatie over de award-winnaars en de geselecteerde restaurants kun je terecht op de website van ProefschriftRestaurants. ChefsFriends feliciteert alle winnaars van harte met hun prijs.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang Gratis ons wekelijks magazine in in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.