Nieuws

Proef met foodtrucks op meerdere locaties in Amsterdam

Foodtrucks in Amsterdam krijgen meer ruimte. De gemeente start een proef waarbij foodtrucks op verschillende plaatsen in de stad streetfood mogen aanbieden. Op maandag 29 juni start de pilot.

Dan mogen 50 geselecteerde foodtrucks op 24 verschillende plaatsen in de stad de klep van hun voedselkar opengooien. De ondernemers wisselen daarbij elk dagdeel van locatie.

De gemeente Amsterdam is volgens eigen zeggen de eerste gemeente in Nederland die ondernemers de mogelijkheid geeft om streetfood aan te bieden vanuit foodtrucks op verschillende plekken in de stad.

De belangstelling voor deze proef is groot. Ruim 150 ondernemers hebben zich aangemeld om in aanmerking te komen voor een van de 50 vergunningen. Een onafhankelijke adviescommissie heeft besloten wie wel en wie niet een vergunning krijgt. De adviescommissie heeft hierbij gelet of geboden producten in de foodtruck biologisch zijn, of het lokaal geproduceerd is en of het concept vernieuwd is.

Amsterdam stelt 24 voedselwagenstaanplaatslocaties beschikbaar. Bij het opstellen van het roulatiesysteem houdt de gemeente zoveel mogelijk rekening met de wensen van de foodtruckhouder.

Ben je net als ons gek op foodtrucks? Kijk dan even in onze agenda om te zien waar foodfestivals zijn de komende tijd. Mis je een festival in onze agenda? Laat het ons weten, dan voegen we het festival toe.

 

Vorig artikel

De koelkast van Kars van Wechem

Volgend artikel

ss Rotterdam in ban van WK Beachvolleybal

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.