Nieuws

Prijzen voor Spetters, Aroma en Au Coin des Bons Enfants

Drie bij JRE-Nederland aangesloten eetgelegenheden zijn door de restaurantvereniging in het zonnetje gezet. Ze ontvingen de jaarlijkse awards behorende bij de titels ‘restaurant van het jaar’, ‘gastheer van het jaar’ en ‘chef van het jaar’.

Tot Chef van het Jaar is uitgeroepen Pasquale Carfora van restaurant Aroma. Pasquale staat bekend om Italian fine dining door het gebruik van de beste Italiaanse kwaliteits- en seizoensproducten van de Veluwe, aldus JRE-Nederland. ‘Het resultaat is een ervaring vol van verschillende smaken en aroma’s.’

Lino de Vrede

Lino de Vrede van Au Coin des Bons Enfants won de prijs voor Gastheer van het Jaar. Hij is met Timo Reichelt eigenaar van het restaurant in het Jekerkwartier in Maastricht.

JRE-Nederland schrijft: ‘Als sommelier dook Lino diep in de wereld van wijnen, waarbij hij hun geschiedenis, eigenschappen en oorsprong onderzocht. Zijn fascinatie leidde hem specifiek naar de Bourgogne-regio.’

Laurent Smallegange

Het JRE-Restaurant van het Jaar staat in het Zeeuwse Breskens. Daar exploiteert Laurent Smallegange al dertien jaar Spetters aan de jachthaven. ‘De ambiance is uitnodigend en ontspannen, wat ook van toepassing is op de vernieuwende, speelse en ongedwongen keuken.

Laurent werd eerder al uitgeroepen tot Chef van het Jaar, won ook al eens de JRE-Jeunes Restaurateurs International Heritage Award en mocht in 2015 het podium op bij Gault&Millau vanwege zijn benoeming tot Belofte van het Jaar.

Nieuwe leden

Vijf restaurants traden bovendien officieel toe tot de vereniging: The Church in Arnhem, Lazuil in Enschede, Fris in Haarlem, Steef in Leeuwarden en Joelia in Rotterdam. De eetgelegenheden Hunker in Sittard, Goyvaerts in Eindhoven, Basiliek in Harderwijk, Somm in Uden en Hoog Holten in Holten zijn niet langer aangesloten.

Lees ook:
Bij Michelin-recordhouder kun je nu ook slapen en ontbijten
Groene ambities bij Restaurant Locals in Hotel Haarhuis in Arnhem
Pasquale Carfora van Aroma in Vaassen wint internationale kookwedstrijd

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Bij Michelin-recordhouder kun je nu ook slapen en ontbijten

Volgend artikel

Deze cadeaus zijn perfect om te geven tijdens de feestdagen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.