Nieuws

Prijs voor Margo Reuten en Petro Kools van restaurant Da Vinci

Margo Reuten en Petro Kools hebben een mooie prijs in ontvangst mogen nemen. De eigenaren van Da Vinci in Maasbracht kregen zondag 6 januari een zogeheten Diamond Award. Het restaurant vierde in 2018 het 25-jarig bestaan en is door Michelin onderscheiden met een ster.

‘Uit eten bij Margo Reuten en Petro Kools is altijd een feestje’, aldus The Wine & Food Association, initiatiefnemer van de Diamond Awards.

Diamond Award
Restaurant Da Vinci is één van de drie winnaars van een Diamond Award, de twee andere zijn de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren en Garhard Kracher van Wienlaubenhof Kracher in Oostenrijk.

Grande dame
In het rapport lezen we: ‘Da Vinci behoort sinds eind jaren 90 tot de topzaken van ons land. Dat is voor een groot deel te danken aan de kookkunst en persoonlijkheid van Margo Reuten, die zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld tot la grande dame van de vaderlandse kookkunst.’

Wijn-spijscombinaties
Ook voor partner, gastheer en sommelier Petro Kools zijn er mooie woorden. ‘De wijncollectie en de wijn-spijscombinaties zijn voortreffelijk, de smaken zijn er helden, eerlijk en heerlijk.’

Feestje
Da Vinci wordt door de initiatiefnemer beschouwd als een restaurant van niveau, waar iedereen graag terugkomt. ‘En de prijzen vallen ook nog eens mee. Uit eten bij Margo en Petro is altijd een feestje.’

Wij van ChefsFriends hebben er niets aan toe te voegen en feliciteren Margo en Petro van harte met deze mooie waardering.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining Online, Kesbeke Fijne Tafelzuren en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Vive la Vie Groningen viert vijfde verjaardag met lustrummenu

Volgend artikel

Jubilaris Peter Bruins krijgt eigen menu

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.