Nieuws

Presentatie Michelingids en -sterren verplaatst naar maart

De presentatie van de Michelingids voor 2021 is verplaatst naar maandag 29 maart. Het evenement vindt vanwege corona twee maanden later plaats dan gepland. Tijdens de ceremonie wordt de lijst bekendgemaakt met daarop de restaurants die door de ‘rode gids’ zijn bekroond met een ster, sterren of Bib Gourmand.

Als de gezondheid het toelaat, zal het evenement zowel fysiek als digitaal plaatsvinden, zo laat Michelin weten.

Amsterdam
Voor de presentatie is opnieuw gekozen voor het De La Mar Theater in Amsterdam. De verschuiving van januari naar maart is het gevolg van de coronacrisis.

Bib Gourmand
Michelin presenteert in de hoofdstad de gids voor 2021 en de volledige lijst van restaurants met één, twee of drie sterren en een Bib Gourmand. De nieuwe gids verschijnt in het nieuwe jaar alleen digitaal.

Digitale gids
‘Het uitstel van de sterrenceremonie en de keuze om een volledig digitale gids te lanceren, geeft ons de nodige tijd om ons inspectiewerk in de best mogelijke omstandigheden af te werken’, zo legt internationaal directeur van de Michelingidsen Gwendal Poullenec uit.

Onzekere tijden
‘We blijven eerlijk ten opzichte van de restaurateurs die geweldig werk leveren in deze onzekere tijden en verzekeren de coherente en gespecialiseerde aanbevelingen die onze lezers verwachten.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Proeven met je ogen en oren

Volgend artikel

Met deze wijnen kom je de herfst wel door

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.