Nieuws

Portugese dag bij ’t Nonnetje vanwege jubileum Michel van der Kroft

Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk viert het 12,5-jarig jubileum van tweesterrenchef Michel van der Kroft met een Portugese avond. Woensdag 3 april wordt tijdens zowel de lunch als het diner een bijzonder menu geserveerd, waarbij het favoriete land van de chef-kok in alle opzichten de hoofdrol speelt.

Ter gelegenheid van het 12,5-jarig jubileum van Michel van der Kroft serveren wij woensdag 3 april een bijzonder menu, zo laat eigenaar Robert-Jan Nijland van tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje in Harderwijk weten aan ChefsFriends.

Portugal
‘Zoals bekend, ligt het hart van Michel dicht bij Portugal en is zijn vrouw afkomstig uit dit prachtige land.’

De Portugese invloeden in de keuken van het tweesterrenrestaurant, spelen op deze feestelijke dag een voorname rol in het menu.

Daarvoor heeft Michel zich laten inspireren door zijn bestaande signatuurgerechten en nieuwe creaties.

Video Chef2Chef: Robert-Jan over Michel en Michel over Robert-Jan

Fadomuziek
Tijdens het diner is er fadomuziek. Deze muziek gaat over het Portugese gevoel dat ‘saudade’ heet. ‘Een melancholisch gevoel dat gaat over heimwee en een verlangen naar verloren tijden.’

De zangeres is Mario de Fátima en zij wordt begeleid op de Guitarra Portuguesa door Daniel Raposo en op de Viola de Fado door Hans van Gelderen.

Lunch en diner
Het lunchmenu (ontvangst om 13.00 uur) telt vier gerechten en kost 75 euro exclusief dranken. Voor het diner van vijf gerechten (ontvangst om 18.30 uur) exclusief dranken bedraagt de couvertprijs 99,50 euro.

Voor reserveringen en eventuele verdere informatie kun je terecht op de website van restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to Meat en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Wijnmakersdiner met Barolo-wijnen bij Restaurant Aan de Zweth

Volgend artikel

Vegetarische ontdekkingsreis bij Goldfinch Brasserie in Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.