Productnieuws

PLNT introduceert vegan variant van klassieker Beef Wellington

Productnieuws – PLNT heeft speciaal voor het paasassortiment de eerste kant-en-klare vegan beef wellington in Nederland ontwikkeld. Eentje die volgens de ontwikkelaar net zo sappig en lekker is als het origineel.

Beef Wellington is bedacht door een van de koks van veldheer en staatsman Arthur Wellesly. Als hertog van Wellington versloeg hij Napoleon in 1815 tijdens de slag om Waterloo. Om hem te eren, bereidde de kok dit gerecht met runderossenhaas en werd het ook naar hem vernoemd. Inmiddels is het een echte klassieker, die voornamelijk gemaakt en gegeten wordt rond de feestdagen.

Vegan gehakt, paddenstoelen en bladerdeeg
Pasen is zo’n moment en het mooiste is natuurlijk als je met het gerecht zowel vleeseters als niet-vleeseters blij kunt maken. Vanuit deze gedachte heeft PLNT deze bijzondere Beef Wellington gebracht met speciaal ontwikkeld vegan gehakt met kruidige paddenstoelen en krokant bladerdeeg.

Duurzamer en gezonder
‘Anno 2022 moet dit mooie gerecht niet alleen maar beschikbaar zijn voor vleeseters’, zo meent Marleen Kolijn, sr. brand manager bij PLNT. ‘Wij gingen er vanuit dat het mogelijk moest zijn een vegan variant te ontwikkelen. Net zo lekker en sappig als het origineel, maar duurzamer en gezonder.’

Vleesvervangers
De markt van vleesvervangers is sterk in ontwikkeling en in 2021 in Nederland met 8 procent gegroeid. Volgens de Vleesvervangersmonitor was in dat jaar al ruim de helft van de Nederlanders flexitariër, vegetariër of veganist.

Plantaardig
PLNT is een merk van Future Food Group. Het wil graag een bijdrage leveren aan een gezondere toekomst door middel van heerlijke opvolgers van vlees en vis, en loopt graag voorop in het bieden van bijzondere innovaties in deze markt en ontwikkelt regelmatig producten voor partners die willen inspelen op de groeiende vraag naar unieke plantaardige gerechten.

De vegan Beef Wellington is vooralsnog exclusief te bestellen bij Crisp.

Vorig artikel

Gouda heeft na kaas en stroopwafels nu ook WSHS, Coco en Lizz

Volgend artikel

In dit hotel dompel jij je letterlijk onder in wijn (en het is nog gezond ook)

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.