Nieuws

Picknicken bij Central Park, by Ron Blaauw in Voorburg

Picknicken, lekker eten ergens op een grasveld en genieten van de buitenlucht. In Zuid-Afrika heel gewoon, maar in ons land, zeker in de horeca, een ondergeschoven kindje. Maar daar komt verandering in als het aan Carsten Klint van Central Park, by Ron Blaauw ligt.

In Voorburg in de tuin van Central Park, by Ron Blaauw gaat zondag een leuk picknickconcept van start. Onder de noemen Le Pique Nique kunnen gasten een mandje met lekkernijen kopen en deze heerlijk ontspannen in de tuin van het Voorburgse restaurant opeten.

Het mandje bevat lekkernijen van het seizoen. Zondag zit er onder andere knapperige stokbrood in, gekarameliseerde boter, olijven, paté, verschillende soorten worst en kaas van Betty Koster van ‘l Amuse. Maar ook soep van watermeloen met Hollandse garnalen, salade caprese, aardappelsalade met paling en polderhoen van de barbecue.

Eigenaar Carsten Klint van Central Park, by Ron Blaauw kwam op het picknickidee tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika. ‘Ik was er in 2010 tijdens het WK. Sindsdien ben ik wel acht keer teruggeweest. Heb bij mijn bezoek aan Boschendal zo’n luxe picknick mogen ervaren. Toen ik restaurant Savelberg overnam, wist ik meteen dat ik een dergelijk picknickconcept in Voorburg zou gaan lanceren.’

Afgelopen zondag was er een try out tijdens een feest rond 330 jaar Boschendal (zie video). Klint: ‘Dat was een groot succes. Vanaf aanstaande weekend vindt Le Pique Nique elke zondag 15 weken lang plaats in onze tuin. Als het regent, doen we de picknick gewoon binnen. Met gezellige muziek en lekkere drankjes erbij. Maar we gaan uit van mooi weer en hebben in de tuin 30 royale picknickbanken staan met grote parasols’.

Picknicken in de groene long van Voorburg kan door te reserveren via een speciale website. Bezoekers kunnen vanaf 12.00 uur beginnen. De picknick eindigt om 17.00 uur.

Vorig artikel

Hotel Van der Valk Assen viert jubileum met speciaal arrangement

Volgend artikel

Menu met enkel streekproducten bij La Provence in Zaltbommel

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.