Nieuws

Perzische lunch bij Wereldmuseum tijdens reis door Iran

Luisteren naar verhalen over Iran van schrijver en reiziger Alexander Reewijk en genieten van een lunch geïnspireerd op de Perzische keuken. In de balzaal of salon van het Wereldmuseum Rotterdam kun je zondag 6 maart ‘een reis door Iran’ maken. Prijs voor lunch, lezing en boek is 49,50 euro.

‘Iran is het land van dichters, ayatollahs en sjahs en heeft de mooiste islamitische architectuur ter wereld’, zo kondigt het Wereldmuseum in Rotterdam de Perzische lunch met Alexander Reeuwijk aan.

Michelinster
‘Het is één van de belangrijkste landen in het hart van het Midden-Oosten, voornamelijk door de oude handelsroutes, en het heeft een eeuwenoude boeiende geschiedenis.’

Zondag 6 maart komt Alexander Reeuwijk in de balzaal of salon van het met een Michelinster bekroonde restaurant vertellen over zijn reizen door Iran.

Proeven
Hij reisde meerdere keren van Istanbul naar Teheran en verder naar onder andere Isfahan, Shiraz, Persepolis en Yazd.

‘Alexander neemt zijn gasten mee op reis door Iran voor een totaalbeleving, waarbij we luisteren, kijken en zelfs proeven’, aldus het Wereldmuseum.

Wim Severein
‘Tussendoor geniet je van heerlijke gerechtjes uit de keuken van chef-kok Wim Severein die geïnspireerd zijn op de Perzische keuken. Met een voor-, hoofd- en nagerecht gemaakt uit het kookboek Persiana.

Tentoonstelling
Wie deelneemt aan de lunch, heeft aansluitend de gelegenheid de tentoonstelling De Perzen, krijgers en dichters te bezoeken, en ontvangt het boek Achter de sluiter het land van Reeuwijk.

De start van de lunch is zondag 6 maart om 13.00 uur. Een half uur eerder start de ontvangst en die is inclusief aperitief. Om 15.30 uur eindigt de bijeenkomst.

Reserveren
Deelnemen kan voor 49,50 euro, overige dranken zijn voor eigen rekening. Aanmelden is gewenst en kan door het sturen van een e-mail naar reserveringen@wereldmuseum.nl of te bellen met (010) 270 71 50.

Vorig artikel

Hilton The Hague eerste hotel in Den Haag met Starbucks koffiecorner

Volgend artikel

Beleef Jheronimus Bosch bij restaurant Noble in Den Bosch

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.