Nieuws

Pasquale Carfora van Aroma in Vaassen wint internationale kookwedstrijd

Chef-kok Pasquale Carfora van Aroma Italian Fine Dining in Vaassen heeft de prestigieuze Primo dei Campi-kookwedstrijd in Italië gewonnen. Deze competitie daagt jonge talenten uit om klassieke Italiaanse recepten op een vernieuwende manier te interpreteren. Snel een belletje naar Pasquale.

Carfora’s winnende gerecht, “Quando la minestra marita il futuro” (Wanneer de soep de toekomst huwt), is een moderne interpretatie van de traditionele ‘minestra maritata’. Pasquale gebruikte Mezzani di Gragnano IGP-pasta en combineerde traditionele ingrediënten zoals varkensschouder met innovatieve toevoegingen zoals kimchi en een Japanse tonkotsu-bouillon op basis van gerookt varkensvlees. Deze creativiteit leverde hem ook een speciale prijs voor creativiteit op, waarmee zijn vaardigheid in het vernieuwen van de Italiaanse keuken wordt onderstreept.

‘Geweldig om deze wedstrijd te winnen. Het was koken op hoog niveau. Deze wedstrijd staat goed aangeschreven in Italië en zorgt voor veel belangstelling en publiciteit. Een belangrijke reden om mee te doen is om mijn restaurant in Vaassen in het buitenland te promoten. Het komt nu al regelmatig voor dat Italiaanse toeristen die Amsterdam aandoen ook naar Vaassen komen om te eten’, aldus Pasquale aan ChefsFriends.nl.

Pasquale Carfora

Deze prestatie van Pasquale Carfora bevestigt de reputatie van Aroma Italian Fine Dining als een toonaangevend Italiaans restaurant in Nederland. En het versterkt Carfora’s groeiende status in de internationale culinaire wereld. Vorig jaar werd Aroma door 50Top Italy al uitgeroepen tot een van de 50 beste Italiaanse restaurants ter wereld buiten Italië. Aroma is aangesloten bij restaurantvereniging JRE-Nederland.

Primo dei Campi

Carfora deelt zijn eerste plaats met de jonge chef Martin Lazarov van Il Principe di Belludia in Noto, Zuid-Sicilië. Lazarov won met zijn moderne interpretatie van de Amatriciana, een gerecht uit Lazio. De tweede plaats ging naar Alessandro Lucassino van Il Ristorante Alain Ducasse in Napels, en de derde plaats naar Simone Pino van Orobianco Ristorante* in Calpe, Spanje.

Lees ook:
JRE-Nederland presenteert 5 nieuwe leden
Nederlandse zaken in lijst beste mondiale Italiaanse restaurants
Deze zaak in ‘Italiaans restaurant van het Jaar’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Quintus te Duits nieuwe chef-kok van Restaurant Ovum in Grave

Volgend artikel

Caroline Berends over kinderen in sterzaken: ‘altijd welkom’

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.