Nieuws

Parkheuvel serveert lunch met door gasten gekozen gerechten

De Favourites van Parkheuvel in Rotterdam zijn bekend. Begin deze maand schreef ChefsFriends dat gasten konden helpen bij het samenstellen van deze bijzondere driegangenlunch in het restaurant van tweesterrenchef Erik van Loo. Het winnende menu is nu twee weken te bestellen en bestaat uit Europese kreeft, tarbot en framboos.

Tijdens de vakantiesluiting van restaurant Parkheuvel kon via Facebook de favoriet worden gekozen op basis van een voorselectie.

Drie gangen
In drie fases, voor-, hoofd- en nagerecht, kon een keuze worden gemaakt uit drie gerechten. Degene met de meeste stemmen zou worden opgenomen in het driegangenmenu ‘Favourites’.

Maandag 22 augustus openden Anja en Erik van Loo de deuren van hun restaurant weer en de komende twee weken staat dit bijzondere menu op de kaart.

Kreeft
Het voorgerecht dat de meeste stemmen behaald, is de ‘brioche ‘boterham’ met gel, parel en medaillons van Europese kreeft met een zachtgekookt kwartelei met Perle Imperial-kaviaar’.

Tarbot
De tweede gang is ‘tarbot in boerenboter gebakken met cantharellen, groene asperges, zoete doperwten verrijkt met dragon en gekonfijte citroenschil, geserveerd met een crèmesaus van cantharellen’.

Frambozen
Het winnende dessert is ‘Frambozen gevuld met wittechocolademousse, frambozencoulis, het geheel gearomatiseerd met basilicumsiroop en oude aseto balsamico-azijn, hierbij een frisdrank van yoghurt, vanille, witte chocolade en blanke rum’.

Reserveren
De komende twee weken kun je van de Favourites lunch genieten voor 55 euro per persoon. Reserveren kan via de website van Parkheuvel.

Michelin
Erik van Loo is in het bezit van twee Michelinsterren en met zijn restaurant aangesloten bij Les Patrons Cuisiniers.

Vorig artikel

Video ChefsRevolution: Jonnie Boer over Eneko Atxa

Volgend artikel

Rogier Braakman over Sandton Hotels en Pillows (2/3)

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.