Productnieuws

Papegaai in horeca maakt plaats voor innovatieve camera

Productnieuws – Beveiliging staat hoog op de agenda. Vakbeurs New Security komt in 2018 naar Nederland. De Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven heeft aangegeven van de partij te zijn. Haar ledental stijgt nog altijd, hetgeen bewijst dat in een behoefte wordt voorzien. Maar welke behoeften zijn er op het gebied van camerabeveiliging?

Rolf van As, horecaondernemer in Amersfoort, heeft regelmatig te maken met inbraken. ‘Vroeger schrok mijn papagaai inbrekers af, wat ook letterlijk gebeurde, maar die is overleden en ik heb inmiddels drie horecagelegenheden.’

Camerabeveiliging
Van As is een van de ondernemers die samen met BeveiligMij.Nu is gaan onderzoeken waar behoefte aan is op het gebied van camerabeveiliging. ‘HD-beeldkwaliteit, ‘plug & play’ installeren en beelden streamen via de app, zodat ondernemers mee kunnen kijken op hun telefoon, waren de belangrijkste voorwaarden’, aldus Bart Brouwer van BeveiligMij.Nu.

Bedrijfsprocessen
Daarnaast kwam naar voren dat de beelden ook erg waardevol zijn om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Zijn extra medewerkers nodig door onverwachte drukte? Is de parasol op het terras uitgeklapt? Wordt de juiste muziek gedraaid? Zo sla je twee vliegen in een klap!

Juiste positie
Een belangrijke voorwaarde hierbij is wel dat de camera’s op de juiste posities worden geplaatst. Uit recent onderzoek van het Ministerie van Justitie en Veiligheid blijkt dat drie op de tien winkels geen beveiligingscamera’s hebben.

‘Van de winkels die wel camera’s hebben, is de positie meestal niet goed gekozen en de kwaliteit vaak slecht. Met als gevolg dat de gezichten van de daders niet te zien zijn’, aldus Jos van der Stap, Landelijk Overvalcoördinator van de Politie.

Innovaties
De vraag naar camera’s met een hoge beeldkwaliteit en expertise over hoe deze correct te plaatsen is groot. Gelukkig komen er steeds slimmere en meer innovatieve producten op de markt, inclusief professionele bedrijven die de juiste kennis in huis hebben over plaatsing en dagelijks gebruik.

Dit maakt het voor winkeliers en horecaondernemers een stuk gemakkelijker. En door camera’s met nachtzicht, hoeft de papegaai niet meer op wacht te staan.

Nieuwsgierig naar wat camera’s voor jou kunnen betekenen? Vraag vrijblijvend een demo aan op Beveiligmij.nu.

Vorig artikel

Aroma’s van luxe parfumlijn in cocktails Pulitzer’s Bar Amsterdam

Volgend artikel

Arrangement van Restaurant Parkheuvel en Suite Hotel Pincoffs

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.