Nieuws

Overdekte foodmarkt met veertien restaurants in Amersfoort

Amersfoort krijgt een overdekte foodmarkt. Donderdag 10 december opent Amicitia Food Village en zijn gasten er welkom om te proeven van diverse en veelal biologische gerechten van veertien restaurants met concepten van over de hele wereld.

De overdekte foodmarkt huisvest aan de Stadsring in Amersfoort en herbergt veertien restaurants, twee bars en driehonderd zitplaatsen.

Gezond, vers en biologisch
De eetgelegenheden zijn geselecteerd op basis van de kwaliteitseisen gezond, vers, authentiek en veelal biologisch.

‘Het wordt een internationale culinaire experience met typisch Hollandse aardappelgerechten tot aan Arabische lekkernijen en van Spaanse hapjes tot Indonesische specialiteiten’, aldus Josien van Eijk namens Amicitia Food Village.

Diversiteit aan smaken
Over het concept: ‘Één locatie om samen te komen en waar een grote diversiteit aan smaken te proeven is van goede en eerlijke kwaliteit.’

Hiermee wordt volgens haar ingespeeld op de trend om gezond en vers te eten, ook als dat buiten de deur is. ‘Er kan worden gegeten vanaf 2,50 euro.’

Zitplaatsen
In totaal wordt bijna 1000 vierkante meter vloer gebruikt en volgend jaar wordt boven de locatie een ParkTerras gerealiseerd met (nog eens) driehonderd zitplaatsen.

Op de website van Amicitia Food Village kun je zien welke veertien concepten een plek hebben in de hal.

Vorig artikel

Wijn-spijsbeleving bij restaurant met ‘Wijnkaart van het Jaar’

Volgend artikel

Spuntino Kookboek van het Jaar, De Veldkeuken wint publieksprijs

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.