Nieuws

Oud-hoofdkantoor KLM in Den Haag wordt hotel De Plesman

Den Haag krijgt er een bijzondere horecagelegenheid bij. In het monumentale voormalige hoofdkantoor van KLM opent dit voorjaar hotel De Plesman, een hommage aan Albert Plesman, de oprichter van de luchtvaartmaatschappij. Het bijbehorende restaurant Suus is vernoemd naar zijn vrouw.

Met de opening van De Plesman op 1 maart krijgt het monumentale pand een bijzondere invulling. Het hotel krijgt ruim honderd kamers en suites, twintig serviced apartments, restaurant Suus, Albert bar & lounge, een gym en meeting- en eventruimtes.

Albert Plesman

In het uit 1939 stammende en door architect Dirk Roosenburg ontworpen pand, waart de pioniersgeest van KLM-oprichter Albert Plesman nog altijd rond. In het Rijksmonument zijn architectonische invloeden uit de Nieuwe Haagse School op organische wijze verweven met invloeden uit andere stromingen.

Met oog voor detail voor die architectuur en de omgeving, is door ontwerpstudio Nicemakers het nieuwe interieur gerealiseerd.

Kamers en suites

Alle kamers beschikken over hoge plafonds en vrij uitzicht, en de dertig studio’s en suites hebben een stijlvolle keuken. Blikvanger is de Plesman Suite, gerealiseerd in het voormalige kantoor van Albert Plesman.

Restaurant Suus

Restaurant Suus wordt gerealiseerd onder het opvallende koperen dak van het paviljoen en is verbonden met het hotel. De brasserie is geïnspireerd door het verhaal van de familie en vernoemd naar Plesmans vrouw Suus.

Luxe materialen, gezellige booths en een prachtige bar van hout en groen marmer moeten bijdragen aan een unieke uitstraling.

De sfeervolle entresol is ideaal voor private dining en bijzondere evenementen. Het zonnige terras biedt plek aan honderd gasten.

Delicatessenwinkel

In de keuken wordt de Franse culinaire basis gecombineerd met internationale invloeden, met een nadruk op seizoensgebonden en lokale producten.

Bij cadeau- en delicatessenwinkel Deli Suusje kunnen gasten de wijn kopen die ze in De Plesman of Suus dronken. Verder in het assortiment vers gebakken brood, smakelijke delicatessen, een selectie bijzondere cadeaus en/of coffee to go met iets lekkers.

Lees ook:
Nieuw hotel brengt stukje Maastricht naar Den Haag
Nederlandse hotels sluiten zich aan bij Quality Lodgings
Stephan Stokkermans over concept all-you-can-sleep in hotels

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Bastiaan Klomp nieuwe directeur Château St. Gerlach

Volgend artikel

Friesland als culinaire destinatie: dit is de Friese Keuken

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.