Nieuws

Onno Kokmeijer van Ciel Bleu winnaar Gault&Millau-prijzen

De culinaire gids Gault&Millau, achter Lekker en Michelin de bekendste restaurantgids van het land, heeft Onno Kokmeijer van Ciel Bleu uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2019. Ook waren er vele andere prijswinnaars.

Onno Kokmeijer wordt geroemd om zijn zoektocht naar perfectie in product, balans en verdieping van zijn ambacht. Dat in combinatie met de meest vernieuwende en verrassende smaken.

Maandagmiddag werden in Amsterdam nog meer prijzen uitgereikt. Onder andere voor Marleen Brouwer van De Loohoeve in Schoonloo. Zij werd benoemd tot Gastvrouw van het Jaar 2019.

Jim de Jong van restaurant De Jong in Rotterdam werd benoemd tot Jonge Topchef van het Jaar 2019. En voor restaurant 212 in Amsterdam was er de titel Nieuwkomer van het Jaar 2019.

Voor Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot is er voor hun restaurant 212 in Amsterdam de prijs van Nieuwkomer van het Jaar 2019. Sommelier van het Jaar 2019 is Koen van der Plas van Inter Scaldes.

Kasteel Engelenburg in Brummen nabij Zutphen krijgt de titel Terras van het Jaar 2019. En Chris Naylor van restaurant Vermeer in Amsterdam is uitgeroepen tot Groentechef van het Jaar 2019.

GaultMillau werkt met een puntensysteem waarbij 20 het maximaal aantal te behalen punten is. De hoogste scores in de nieuwe gids waarvan er 15.000 worden uitgebracht is 19,5. Deze punten zijn voor De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in Kruiningen. De Leest in Vaassen krijgt 19 punten.

De grote winnaar Onno Kokmeijer kwam samen met zijn rechterhand Arjan Speelman op het podium om de prijs in ontvangst te nemen. Eerder hadden wij de twee kooktoppers voor de camera in de videorubriek ‘Chef2Chef’.

Vorig artikel

De beste restaurants en hotels in Dordrecht en omgeving

Volgend artikel

Inter Scaldes hoog op internationale ranglijst La Liste 2019

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.