Ondernemen in coronatijd: Sico de Moel van l’Invité
Ondernemen in coronatijd. Hoe gaat het met ‘onze’ chefs en eigenaren? Waar halen ze voldoening uit nu het restaurant opnieuw gesloten is, wat doen ze om geïnspireerd te blijven en hoe zien ze de toekomst van de gastronomie? In deze aflevering Sico de Moel van l’Invité in Amsterdam.
De horeca zit dicht. Wat doe je nu waar je voldoening uit haalt?
‘We doen takeawaymenu’s voor onze vaste gasten, maar ik kan niet wachten tot we weer open mogen. Ondertussen groeit onze webshop met proefboxen Nederlandse wijn flink door.’
‘En we investeren in onze toekomst met de aanleg van een duurzame wijngaard en een circulair voedselbos op ons domein net buiten Amsterdam in Bergen. Hier willen we in de toekomst steeds meer bijzondere producten gaan verbouwen om onze keuken nog lokaler en inspirerender te maken.’
‘De wijngaard wordt niet alleen biologisch en lokaal, maar ook members only. De leden sponsoren het project, zijn heel betrokken, krijgen een eigen wijnrank en delen later mee in de opbrengsten. Dit jaar doen we dus de voorbereidingen en vanaf volgend jaar gaan we echt aanplanten.’
Wat doe je om culinair geïnspireerd te blijven, zodat je ouderwets kunt vlammen als de horeca weer open mag?
‘Culinaire inspiratie is lastig tijdens de lockdown. Je mag niet reizen en alles is dicht. Gelukkig kan ik als chef nog wat externe opdrachten doen, waarvoor ik vroeger eigenlijk geen tijd had.’
Hoe zie jij de toekomst van de gastronomie in Nederland?
‘Je moet je in deze tijden niet gek laten maken. Natuurlijk, de wereld zal veranderd zijn als het virus is overwonnen. Maar de behoefte aan goede, oprechte en persoonlijke service zal alleen maar gegroeid zijn, want dat hebben we dit jaar echt moeten missen. Genieten van lekker eten, met een mooi verhaal en goede service.’
Benieuwd naar de takeawaymogelijkheden van restaurant l’Invite? Reserveer dan rechtstreeks via de button. Je kunt ook kiezen voor een proefbox Nederlandse wijn, en meer lezen over Domein Bergen.
Bekijk de eerdere bijdragen in deze rubriek.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import, Reitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.