Lockdown 2

Ondernemen in coronatijd: Rob en Monica Beckers van Zilt & Zoet

Ondernemen in coronatijd. Hoe gaat het met ‘onze’ chefs? Waar halen ze voldoening uit nu het restaurant opnieuw gesloten is, wat doen ze om geïnspireerd te blijven en hoe zien ze de toekomst van de gastronomie. We starten met Rob en Monica Beckers van Zilt & Zoet Maartensdijk.

De horeca zit dicht. Wat doen jullie nu waar jullie voldoening uit halen?
‘Rob stapt regelmatig op de motor en ik ga tennissen. Verder gaan we regelmatig naar de spinning, al kan dat nu helaas even niet. We zijn ineens weer met het hele gezin in huis. Wij wonen boven de zaak. Onze kinderen zijn al studeren, maar volgens nu thuis de lessen online. Zij balen dat we ‘iedere avond’ boven zijn en niet in het restaurant aan het werk zijn. Ze zijn eraan gewend dat ze hele avonden naar voetballen kunnen kijken, maar dat zijn (ook) films en series geworden sinds wij ook op de bank zitten.’

Wat doen jullie om culinair geïnspireerd te blijven, zodat jullie ouderwets kunnen vlammen als de deuren straks weer open mogen?
‘Blijven koken, al doen we dat nu overdag. We hebben wekelijks een menu-voor-thuis, drie gangen voor 32 euro. Verder overleggen we met onze brigade over de menu’s, over kerst en over het afhaalmenu voor de feestdagen, lezen we vakbladen en kijken we filmpjes en documentaires.’

Hoe zien jullie de toekomst van de gastronomie in Nederland?
‘We zijn positief en geloven erin dat in de toekomst alles weer zoals vanouds wordt. Langzaam gaan we die kant weer op. Eerst minder gasten en afstand houden, en dan in het voorjaar van 2020 weer knallen zoals altijd.’

Benieuwd naar het menu-voor-thuis van dit met een Bib Gourmand bekroonde restaurant? Reserveer dan rechtstreeks via de button.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Blog: ‘Waarom bestaat er geen rode champagne?’

Volgend artikel

Alma in Oisterwijk viert eerste verjaardag met feestpakket

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.