Lockdown 2

Ondernemen in coronatijd: Martin Kruithof van De Lindenhof

Ondernemen in coronatijd. Hoe gaat het met ‘onze’ chefs en eigenaren? Waar halen ze voldoening uit nu het restaurant opnieuw gesloten is, wat doen ze om geïnspireerd te blijven en hoe zien ze de toekomst van de gastronomie? In deze aflevering Martin Kruithof van De Lindenhof in Giethoorn.

De horeca zit dicht. Wat doe je nu waar je voldoening uit haalt?
‘Omdat we ook kamers hebben, is het restaurant ‘gewoon’ geopend voor gasten die bij ons overnachten. Daarnaast zijn we volop bezig met onze traiteurservice, de kerstpakketten voor de feestdagen en het verkopen van mijn boek ‘De Varende Chef’.’

Wat doe je om culinair geïnspireerd te blijven, zodat je ouderwets kunt vlammen als de horeca weer open mag?
‘We zijn zoals gezegd nog steeds open, omdat we gasten ontvangen die bij ons verblijven. We volgen de seizoenen nu en dat betekent uiteraard wild, maar ook groenten uit de eigen tuin, boerenkool en spruitjes.’

Hoe zie jij de toekomst van de gastronomie in Nederland?
‘De wereld draait gewoon door, al krijgt deze nu wel een reset. We gaan terug naar de basis. Mensen moeten echter blijven eten en daarvoor zijn ze – ook straks – bij ons van harte welkom.’

Benieuwd naar de takeawaymogelijkheden van De Lindenhof? Reserveer dan rechtstreeks via de button.

Bekijk de eerdere bijdragen in deze rubriek.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Smakelijk wilddiner in een van de Achterhoekse hotels

Volgend artikel

Wild van wild: het misschien wel mooiste culinaire seizoen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.