Nieuws

Oesters binnenhalen en proeven met Inter Scaldes

Oesterliefhebbers opgelet! Inter Scaldes in Kruiningen houdt op donderdag 24 september de jaarlijkse ‘Oester Parade’. Een prachtige tocht over de Oosterschelde, inclusief binnenhalen van de Zeeuwse platte oesters en een proeverij, en aansluitend een oesterlunch in het tweesterrenrestaurant. Een plek reserveren kan voor 195 euro per persoon.

Liefhebbers van de Zeeuwse platte oester zullen reikhalzend uitkijken naar de maand september, als het seizoen van start gaat (dat duurt tot mei).

Jannis en Claudia Brevet
Jannis en Claudia Brevet van tweesterrenrestaurant Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen houden jaarlijks de zogeheten Oester Parade. Dit jaar vindt deze plaats van donderdag 24 september, van 10.00 tot 16.00 uur.

Zeeuwse platte oester
‘Hiermee openen wij het seizoen van de platte oester en zorgen wij mede voor de promotie van één van Nederlands mooiste producten’, aldus Claudia tegen ChefsFriends.

‘Uiteraard dragen wij, als liefhebbers, de Zeeuwse platte een warm hart toe en we willen onze gasten graag bekendmaken met de (visserij)wereld achter de oester.’

Oosterschelde
De dag begint met een prachtige tocht over de Oosterschelde, waarna de Zeeuwse platte oesters worden binnengehaald.

Op de boot vindt vervolgens een proeverij plaats, inclusief – uiteraard – champagne. Bij terugkomst wordt in het restaurant een bijzondere oesterlunch geserveerd.

Feestje
Claudia: ‘Omdat het een heel informeel programma is, is de sfeer onder de gasten heel erg goed en ongedwongen.’

Het is volgens haar ‘echt een feestje’. ‘Dit wordt voor ons het veertiende jaar en de Oester Parade is inmiddels onlosmakelijk verbonden met Inter Scaldes.’

Arrangementen
Een plek reserveren kan voor 195 euro per persoon (exclusief consumpties tijdens de lunch). Wie wil overnachten, kan gebruikmaken van een speciaal arrangement (aankomst op woensdag of donderdag).

Prijzen zijn vanaf 425 euro per persoon, exclusief consumpties tijden lunch en diner en verblijfsbelasting.

Viergangenmenu en ontbijt
Je geniet dan niet alleen van de Oester Parade, maar ook van een verblijf in één van de recent gerenoveerde kamers, een viergangenmenu op de dag van aankomst en een uitgebreid ontbijt.

Kijk voor meer informatie en voor reserveringen op de website van Inter Scaldes.

Vorig artikel

Merlet in Schoorl presenteert nieuwe chef Jonathan Zandbergen

Volgend artikel

Chef2Chef: Rogér over Keng, Keng over Rogér

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.