Nieuws

Oan Tafel van Geert-Jan Vaartjes komt met street food-tas

De klompen die in juni door burgemeester Sybrand Buma bij de voordeur van Oan Tafel in het Friese Wergea werden gezet, worden tijdelijk ingeruild voor een Vietnamese hoed. Want restaurant Oan Tafel gaat op de Vietnamese toer. Wie door de coronamaatregelen het reizen mist, of gewoon van lekker eten houdt, kan gerechten met autenthieke Vietnamese street food-gerechten afhalen bij Oan Tafel.

Van een cursus eten met stokjes tot de klassieke Pho soep, het zit allemaal in de street food-tas van Oan Tafel. Knapperige Hue springrolls, krokante pannenkoeken Ban Xeo, maar ook de Bánh mì, volgens de beroemde Amerikaanse kok Anthony Bourdain de beste sandwich ter wereld, ontbreken niet. 

Oan Tafel
Restaurant Oan Tafel is opgezet door kok Geert-Jan Vaartjes, gastvrouw Aaltsje de Boer en ondernemer Hylke Tholen. Geert-Jan verblijft al enige jaren in Vietnam, waar hij executive chef is van het Anantara Hoi An hotel. Hij heeft samen met het team van Oan Tafel deze bijzondere en authentieke street foodbeleving gecreëerd. 

Alle gerechten zijn met eenvoudige handelingen zelf te maken in eigen keuken. De tas kost 55 euro per persoon en is af te halen in het weekend van 22, 23, 24 januari 2021, bestellen via de website van Oan Tafel.

Van de totale verkoop gaat maar liefst 10% naar een goed doel: De Kianh Foundation in Vietnam. Geert-Jan is al langer betrokken bij deze organisatie, die het leven van kinderen met speciale behoeften en hun families in centraal Vietnam transformeert.

Speciaal onderwijs
Heel Vietnam leeft met de erfenis van chemische oorlogsvoering en typische geboortebeperking zoals het syndroom van Down, autisme en hersenverlamming. De Kianh foundation biedt speciaal onderwijs en gezondheidsdiensten aan kinderen met een handicap in het speciaal ontworpen dagcentrum voor kinderen, in het district Dien Ban op 10 minuten van Hoi An.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Valentine’s Box voor thuis van François Geurds en Jacob Jan Boerma

Volgend artikel

Dennis Lemmens van Château Neercanne naar Winselerhof

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.