Home / Nieuws / NY Basement is nieuw restaurant in Hotel New York in Rotterdam

NY Basement is nieuw restaurant in Hotel New York in Rotterdam

Hotel New York in Rotterdam heeft een nieuw restaurant geopend. Sinds kort is NY Basement open voor gasten, een restaurant voor de culinaire liefhebber met smaakvolle tussengerechten als speerpunt.

NY Basement is geopend om meerdere redenen: gasten die echt culinair willen genieten, konden nog onvoldoende terecht bij Hotel New York. Verder kan het restaurant van Hotel New York erg druk zijn en willen we een extra plek kunnen bieden aan onze (hotel)gasten die behoefte hebben aan wat meer rust, laat het hotel weten.

In NY Basement werkt chef-kok Edward de Ridder, die bekend is van onder andere restaurant The Park en Huis ter Duin, met een specifieke menukaart. Edward stapt als van het traditionele voor- en hoofdgerecht en serveert culinaire gerechten in het formaat van tussengerechten. De gast kan dus volledig zijn eigen menu samenstellen, inclusief wijnen van de wijnkaart.

Leuke hoekjes
Qua inrichting is NY Basement ook niet te vergelijken met het bestaande restaurant. Van hoge plafonds en grote ruimtes gaan we in het souterrain naar, uiteraard, wat lagere plafonds en leuke nissen en hoekjes. De stijl die is gekozen doet denken aan de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw.

Naast de eerder genoemde gerechten van het formaat ‘tussengerecht’ zal er in de keuken een houtskoolgrill komen waar traditionele gerechten van de grill worden gemaakt.

Dyon Seedorf
‘Behalve dat onze gasten culinair kunnen genieten, is er ook een 11 meter lange bar waar onze cocktailshakers een heerlijke cocktail kunnen klaarmaken. Professional Dyon Seedorf heeft de cocktailkaart van NY Basement speciaal voor ons ontworpen en deze kaart bevat aansprekende namen als Yellow Cab, Roses from broadway en Perfect Manhattan’, aldus een woordvoerder van Hotel New York.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang gratis onze inspiratiemail in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.