Noble Gastro House: bredere doelgroep, lagere prijzen

Restaurant Noble in Den Bosch gooit het roer om en wordt Noble Gastro House. Daarnaast zien we een oude bekende terug in de keuken van Noble Gastro House. Hoogste tijd voor een belletje met patron Edwin Kats.
Een persbericht over veranderingen bij Noble. Vertel!
‘Restaurant Noble wordt Noble Gastro House. We hebben de naam aangepast omdat het woord restaurant iets hoogdrempeligs heeft, een imago van duur en lang tafelen. Anderhalf jaar geleden hebben we een restyling gedaan in onze zaak, en nu is een conceptaanpassing aan de beurt. We kiezen voor meer eenvoud in de gerechten en een sympathieke prijsstelling. En wie lang wil tafelen, is en blijft meer dan welkom.’
Hoe ziet die prijsstelling eruit?
‘Ons 5-gangenmenu is van 85 naar 70 euro gegaan. Een 4-gangenmenu met bubbels, bites, bijpassende wijnen, onbeperkt water en koffie of thee met een zoete verrassing als afsluiter bieden we aan voor 98 euro per persoon. Maar je kunt hier ook binnenlopen voor een cocktail met een oester of alleen een hoofdgerecht met een mooi glas wijn. We willen een bredere doelgroep aanspreken, zonder vaste gasten te verliezen.’
Want die vaste gasten kunnen altijd nog bij jullie terecht?
‘Jazeker. Wie tarbot of ribeye wil, is van harte welkom. Of wie vier tot vijf uur wil tafelen, kan ook bij ons terecht. We zijn er voor de bestaande gast die lang en uitgebreid wil lunchen of dineren, en we zijn er voor gasten die één gerecht willen met een glas wijn. Iedereen is welkom. Zeker ook leuk als het terras weer open is bij mooi weer, geschikt voor een kop koffie, een glas wijn of biertje van Swinckels.’
Een lagere prijsstelling betekent ook andere ingrediënten?
‘We blijven kiezen voor kwaliteit, maar de ingrediënten zijn anders. Geen Poulet de Bresse, maar een lekker stuk piepkuiken. Maar dan wel piepkuiken van de beste kwaliteit. En wie kaviaar wil, krijgt kaviaar. Nogmaals, we willen er zijn voor een bredere doelgroep.’
Wat doe je met de wijnkaart?
‘Die vergroten we met meer wijnen uit een lagere prijssegment. Daar zitten goede wijnen bij hoor. Gasten bestellen vaker een fles wijn in plaats van 2 of 3 losse glazen. We hebben 65 topwijnen tot 65 euro per fles toegevoegd aan onze wijnkaart. En wie een duurdere wijn wil, kan natuurlijk ook bij ons terecht. Ook hiervoor geldt: een breder assortiment met meer prijssegmenten.’
En je hebt een oude bekende teruggehaald in de keuken.
‘Klopt. Lars Aalbers is terug. Hij werkte hier van 2013 tot 2019 in de keuken en is nu weer terug. Lars is onze chef, ik ben de patron. Hij ontwikkelt zelf gerechten, die we dan samen proeven en beoordelen. Lars heeft talent en past prima bij Noble Gastro House.’
Wat is er nog meer veranderd?
‘We gaan ons ook richten op events. We willen per jaar zo’n 5 tot 6 evenementen houden, maar dat moet nog ontwikkeld worden. Denk aan een bbq-event ergens in juni, hierover heb ik al van gedachten gewisseld met Michel Lambermon van Big Green Egg. Of een wildevenement in het najaar met een jager. Maar eerst maar eens de basis van Noble Gastro House goed neerzetten.’
Dat klinkt allemaal veelbelovend!
‘Als ondernemer durf ik beslissingen te nemen. We kiezen voor een bredere doelgroep. Ik heb liever 120 gasten die 80 euro spenderen, dan 80 gasten die 120 euro betalen. Het zorgt voor meer reuring en afwisseling in de zaak. We draaien nu 80 tot 90 couverts per dag en ik kan je zeggen dat we zulke aantallen lang niet hebben gehad. Het vakmanschap van Lars en mij dient als stevige basis, want koken verleer je niet. Daar bovenop komt dat het allemaal minder complex en wat losser is. Dat in combinatie met een sympathieke prijsstelling maakt het allemaal aantrekkelijk en leuk.’
Lees ook:
Albert Kooy: ‘Supermarkten maken onze eetcultuur kapot’
Soenil Bahadoer opent Gem: ‘Het wordt zó mooi’
Nieuwe eigenaar Aan de Zweth: ‘Maakt cirkel rond’
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.