Home / Nieuws / Noah Wynants (De Librije) derde bij strijd om beste jonge chef ter wereld

Noah Wynants (De Librije) derde bij strijd om beste jonge chef ter wereld

Noah Wynants De Librije
Noah Wynants als winnaar van Noord-Europa.

Nadat hij eerder werd uitgeroepen tot beste jonge chef van Noord-Europa en zich daarmee plaatste voor de wereldfinale, haalde Noah Wynants woensdag tijdens de San Pellegrino Young Chef Competition het podium. Daarnaast ontving de senior souschef van De Librije in Zwolle een award voor zijn plantaardige gerecht.

‘Noah Wynants heeft gisteren hard gestreden in de wereldfinale van de San Pellegrino Young Chef Competition, waarbij hij in de top drie is geëindigd’, aldus De Librije donderdag in een posting op Instagram (en Facebook).

Plantaardig

‘Daarnaast heeft hij de Acqua Panna Connection in Gastronomy Award gewonnen voor het creëren van een uitzonderlijk en volledig plantaardig gerecht. Wij zijn ontzettend trots op je, Noah. Gefeliciteerd!’

Mooie woorden waren er ook van de jury. ‘Dat dit een veganistisch gerecht is met deze smaken in een traditionele wedstrijd, is echt verbluffend.’

Noah eindigde met zijn Dutch ‘Rendang’, een verfijnde rendang van aubergine en shiitakes, op de derde plek. Met het gerecht wil hij laten zien wat allemaal mogelijk is met Nederlandse producten.

Vijftien voorrondes

Om het knappe van zijn prestatie nader te duiden: de finale in Milaan was het sluitstuk van vijftien regionale finales met daarin vierduizend aanmeldingen. Winnaar werd de Indonesische chef Ardy Ferguson.

De San Pellegrino Young Chef Academy is een internationaal initiatief dat culinaire talenten uitdaagt om hun gastronomische grenzen te verkennen. De deelnemende chefs, die allemaal jonger zijn dan dertig jaar, ontwikkelen tijdens de competitie ieder een eigen signatuurgerecht waarmee ze op één bord hun culinaire visie samen laten komen.

Vorig jaar november won Noah de Noord-Europese finale, hetgeen hem een plek in de wereldfinale opleverde.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Kaasfort AmsterdamChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green, Mr. Henry’s 0,00%, De WijnGoeroe en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang gratis onze inspiratiemail in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.