Nadat hij eerder werd uitgeroepen tot beste jonge chef van Noord-Europa en zich daarmee plaatste voor de wereldfinale, haalde Noah Wynants woensdag tijdens de San Pellegrino Young Chef Competition het podium. Daarnaast ontving de senior souschef van De Librije in Zwolle een award voor zijn plantaardige gerecht.
‘Noah Wynants heeft gisteren hard gestreden in de wereldfinale van de San Pellegrino Young Chef Competition, waarbij hij in de top drie is geëindigd’, aldus De Librije donderdag in een posting op Instagram (en Facebook).
Plantaardig
‘Daarnaast heeft hij de Acqua Panna Connection in Gastronomy Award gewonnen voor het creëren van een uitzonderlijk en volledig plantaardig gerecht. Wij zijn ontzettend trots op je, Noah. Gefeliciteerd!’
Mooie woorden waren er ook van de jury. ‘Dat dit een veganistisch gerecht is met deze smaken in een traditionele wedstrijd, is echt verbluffend.’
Noah eindigde met zijn Dutch ‘Rendang’, een verfijnde rendang van aubergine en shiitakes, op de derde plek. Met het gerecht wil hij laten zien wat allemaal mogelijk is met Nederlandse producten.
Vijftien voorrondes
Om het knappe van zijn prestatie nader te duiden: de finale in Milaan was het sluitstuk van vijftien regionale finales met daarin vierduizend aanmeldingen. Winnaar werd de Indonesische chef Ardy Ferguson.
De San Pellegrino Young Chef Academy is een internationaal initiatief dat culinaire talenten uitdaagt om hun gastronomische grenzen te verkennen. De deelnemende chefs, die allemaal jonger zijn dan dertig jaar, ontwikkelen tijdens de competitie ieder een eigen signatuurgerecht waarmee ze op één bord hun culinaire visie samen laten komen.
Vorig jaar november won Noah de Noord-Europese finale, hetgeen hem een plek in de wereldfinale opleverde.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Kaasfort Amsterdam, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green, Mr. Henry’s 0,00%, De WijnGoeroe en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.
Lees verder
-
The Best Chef, het platform dat internationale chefs bekroond met (één, twee of drie) messen,…
-
Michelin heeft maandag 6 oktober in Maastricht niet alleen de nieuwe sterren gepresenteerd, maar zette…
-
Het was de vraag voorafgaand aan de presentatie van Michelin: zou De Librije in Zwolle…


