Nieuwkomer Restaurant Element doet het net even anders
Restaurant Element in Meppel heeft de deuren geopend. Voor Joleen Dannenburg en Niels Noorman niet zo maar een start, want in tegenstelling tot veel andere restaurants in de buurt doen ze het op één vlak net even anders.
En dat zijn de wijnen. Bij Element geen wijnarrangement, maar 9 witte en 9 rode open wijnen. ‘Als gastvrouw vraag ik wat ze lekker vinden en dat is het uitgangspunt. Daar verrassen we de gasten echt mee. En het is hartstikke leuk om naar de smaak van de gast te schenken’, laat Joleen weten.
Restaurant Element is een week open en de reacties zijn overweldigend, stelt Joleen. ‘We krijgen veel te horen dat we een aanwinst zijn voor Meppel. De gasten die we over de vloer hebben gehad zijn razend enthousiast’.
Chef-kok Niels kookt een 7-gangenmenu en kiest daarbij veelal voor lichte, verfijnde smaken. Joleen: ‘Verfijnde gerechten met herkenbare smaken, dat is zijn kookstijl. Zoals forel vooraf en Hollandse eend als hoofdgerecht. Het dessert is cake van pastinaak, dat viel ook goed in de smaak. Gisteren hebben we al daslook geplukt hier in de buurt. En straks komen de asperges weer. We kijken er naar uit om ook de borrel op gang te brengen’.
Restaurant Element is gevestigd in de Gasfabriek, een historisch pand aan de rand van het centrum van Meppel. Niels heeft als kok gewerkt bij topzaken zoals Bij Jef op Texel, Vinkeles in Amsterdam en De Lindenhof in Giethoorn. Joleen was gastvrouw bij De Bovenmeester in Steenwijk en Sukade in Meppel.
Lees ook:
Nuchtere Cees Kramer zet vis in the picture bij De Boet in Urk
Willem Schaafsma kiest bij Eindeloos voor Friese producten
Steven Klein Nijenhuis: ‘Per ongeluk chef geworden’
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.