Nieuws

Nieuwe nummer 1 in de Lekker Top 100 voor 2025

Culinaire gids Lekker heeft maandag 4 november de bovenste tien restaurants van haar jaarlijkse top 100 gepresenteerd. De nummer 1 van dit jaar is gezakt naar positie 2 en dat betekent dat de ranglijst voor 2025 een nieuwe lijstaanvoerder heeft.

Brut172 in Reijmerstok is de nummer 1 in de top 100 voor 2025 van Lekker. ‘Verbinden in eten en liefde is wat Hans van Wolde voorstaat en hij voegt daad bij woord’, aldus de culinaire gids.

‘Zijn innovatieve blik en creatieve ideeën worden dit jaar beloond met een eerste plek in dé restaurantgids van Nederland.’

De Groene Lantaarn

De tweede plek is dit jaar voor De Librije in Zwolle van Thérèse en Jonnie Boer, gevolgd door De Groene Lantaarn in Staphorst. Lekker noemt het restaurant van Cindy Borger en Jarno Eggen ‘een innoverende snelle stijger’.

Amsterdam

Tribeca in Heeze van Claudia en Jan Sobecki staat op plaats 4, gevolgd door Spectrum (5) van Sidney Schutte in Amsterdam.

Positie 6 is voor De Nieuwe Winkel in Nijmegen (Emile van der Staak), 212 in Amsterdam van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot is de nummer 7 en Bas van Kranen staat met het hoofdstedelijke Flore op 8.

De Leuf

Fred Mustert vindt zijn restaurant Fred in Rotterdam terug op de negende plek en de top 10 wordt gecompleteerd door De Leuf in Ubachsberg. Moeder Sandra, dochter Michelle en zoon Robin van de Bunt stonden nog niet eerder zo hoog.

De 2025-editie van Lekker500 ligt op 5 november in de winkel voor 23,99 euro en is ook te bestellen via de website van de culinaire gids. Daar kun je ook meer lezen over de top 10.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Verschillen tussen wagyu uit Australië en uit Japan

Volgend artikel

Sneller en efficiënter koken: de voordelen van inductie

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.